"Sunt fan al Universităţii Cluj din fragedă pruncie. Dar rivalitatea asta agresivă şi plină de violenţe de ambele tabere..."

"Sunt fan al Universităţii Cluj din fragedă pruncie. Dar rivalitatea asta agresivă şi plină de violenţe de ambele tabere..."
| Foto: https://www.facebook.com/FCUCluj

Un suporter al echipei Universitatea Cluj a transmis un mesaj pe pagina de Facebook a clubului. Acesta crede că rivalitatea agresivă a galeriilor celor 2 echipe din Liga 1 ale Clujului este resimţită în teren: "Prea puțin ne încurajăm echipele, mai mult ne înjurăm și ne urâm unii pe alții".

"Sunt fan al Universității Cluj din fragedă pruncie. Dar rivalitatea asta agresivă și plină de violenţe de ambele tabere lasă deja de dorit. Suntem acuși în 2024 și încă mai sunt necesare armate de jandarmi.

E absurd că nu ne putem bucură fiecare în culori diferite unii de alții. Suntem toți oameni. Egali! Ar fi superb să ne bucurăm doar de spectacolul din tribune și de pe teren, fără să ne rupem capetele, fără să ne dăm foc unii la alții, fără să ne înjurăm.

Efectiv așa de lipsiți de rațiune să fim încât încă să ne mai batem și să ne înjurăm? E așa de greu să ne respectăm istoria și diversitatea fiecărui club în parte și să stăm împreună că oamenii?

Sper să ajung să trăiesc ziua în care o să putem sta chiar lângă suporterii CFR și să bem împreună cu bucurie un ceai cald pe stadion, bucurându-ne unii de alții, de coregrafii, de cântece, de culori, de jocul echipelor și să fim mândrii că avem două echipe care joacă în Liga I.

Mândria aceasta exacerbată și violența ne întunecă unii pe alții. Iar jucătorii pe teren resimt această tensiune. Noi prea puțin ne încurajăm echipele, mai mult ne înjurăm și ne urâm unii pe alții. De la mentalitatea aceasta generată asupra adversarilor, ce rezultate ne așteptăm să avem?

Sărbători cu pace și lumină in suflet tuturor și haideți să fim mai buni, pentru că se poate și doar așa vom progresa cu adevărat. Mereu alăt“U”ri!", a scris suporterul Universităţii. 

Unii dintre cei care au văzut postarea i-ai transmis omului "respect" şi au fost în asentimentul acestuia scriind că este foarte trist să vezi această rivalitate între oameni civilizați. "Este cea mai civilizata postare pe care am citit-o, referitoare la cele doua echipe clujene. Din pacate, pare o utopie!", i-a răspuns un alt clujean fanului "U" Cluj. 

Comenteaza