Stipanovic a dezvăluit secretul din spatele performanțelor reușite de U-BT în actualul sezon: “Suntem un grup unit”

Stipanovic a dezvăluit secretul din spatele performanțelor reușite de U-BT în actualul sezon: “Suntem un grup unit”
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a reușit o victorie entuziasmantă împotriva celor de la Hapoel Holon, scor 106-101, în cel de-al patrulea meci din grupele Basketball Champions League.

U-BT a oferit o nouă demonstrație de forță în competiția continentală, după ce a reușit să învingă o echipă mult mai bine cotată. Deși în primele două sferturi au suferit, “studenții” au revenit după pauză, în mare parte datorită intensității din defensivă, dar și a eforturilor ofensive ale trio-ului Brown-Stipanovic-Richard.

”Vreau să felicit echipa pentru caracterul arătat pe teren. Am început slab, nu așa vrem să jucăm. Ne-am trezit în sfertul trei și am revenit. Cred că acolo am început să credem că putem să câștigăm. Am avut și aruncări norocoase, dar acesta este baschetul.

Patrick Richard nu este la primele meciuri în care izbutește astfel de aruncări Drumul nostru continuă, ne gândim doar la următorul meci, nicidecum la calificare. Vrem să fim concentrați în continuare. La pauză am vorbit despre identitatea noastră. În prima repriză am lăsat 46 de puncte, ceea ce nu este deloc ok. Le-am permis să arunce deschis de la linia de trei puncte.

Împreună am hotărât să fim mai agresivi, am încercat cu anumite capcane să câștigăm mingi. Așa am fost mai aproape de ei și am câștigat acest meci. Am vorbit la pauză și despre atitudinea de pe bancă. S-a produs o schimbare și mă bucur că am arătat ca o echipă unită. Până la urmă, acest lucru ne-a adus victoria”, a declarat Mihai Silvășan.

“Este o victorie incredibilă. Nu ne-am descurcat prea bine în prima repriză, când am primit puncte multe. La pauză ne-am hotărât să jucăm mai agresiv. Astfel am reușit să intrăm în meci. Nu ne-am pierdut speranța, Patrick Richard a înscris acele coșuri vitale și am câștigat. Suntem foarte fericiți.

Cred că din calificări și până în prezent am arătat un baschet foarte bun, suntem un grup unit și mă simt mândru să fac parte dintr-o asemenea echipă. Nu este corect să fim singura echipă din Europa care joacă fără suporteri. Cred că am fi cu 30% mai puternici alături de ei în tribune. Din fericire, am câștigat acum și vrem să continuăm această călătorie frumoasă”, a spus și Andrija Stipanovic, cel care a marcat 29 de puncte.

Comenteaza