Statisticile jucătorilor de la U-BT în prima parte a campionatului. Cine sunt cei mai buni marcatori

Statisticile jucătorilor de la U-BT în prima parte a campionatului. Cine sunt cei mai buni marcatori
| Foto: u-bt.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan se pregătește de cea de-a doua fază a Ligii Naționale.

U-BT Cluj-Napoca a încheiat pe primul loc Conferința A din campionatul intern, cu 15 victorii și o singură înfrângere, urmând să înceapă cea de-a doua fază a Ligii Naționale de pe picior de egalitate cu CSM Oradea.

Deși majoritatea jucătorilor au reușit performanțe notabile în prima parte a stagiunii, un baschetbalist al campioanei iese în evidență, fiind printre lideri la mai multe categorii statistice importante.

La capitolul puncte marcate lider este Karel Guzman, cu o medie de 14.3 puncte pe meci în 12 partide, fiind urmat de Emi Cățe cu 13.7 puncte în 16 meciuri și Leo Meindl cu 12.5 puncte în 13 apariții.

În ceea ce privește recuperările, Cățe este pe primul loc, cu 6.2 pe meci, în timp ce duetul Stefan Bircevic - Andrija Stipanovic completează podiumul, cu 4.4, respectiv 4.3 recuperări pe întâlnire.

Sosit după startul stagiunii, Nemanja Gordic conduce în ierarhia paselor decisive, cu 4.5 pe meci, în timp ce Patrick Richard înregistrează 3.5 assist-uri pe întâlnire, iar Andrija Stipanovic contabilizează 3.0 pase decisive pe meci.

Leo Meindl și-a demonstrat în prima parte a sezonului calitățile de shooter, iar prezența sa în vârful clasamentului procentajului de la 3 puncte nu surprinde. Brazilianul a înscris 50% dintre aruncările pe care le-a încercat, fiind urmat în această ierarhie de Stefan Bircevic (41.6%) și Patrick Richard (29.9%).

În primul meci din cea de-a doua fază a Ligii Naționale, U-BT Cluj-Napoca va juca pe terenul lui Dinamo. Partida e programată sâmbătă, 4 februarie, de la 18:30.

Comenteaza