Start lansat în play-out. Universitatea Cluj a învins fără emoții FC Botoșani

Start lansat în play-out. Universitatea Cluj a învins fără emoții FC Botoșani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a trecut fără probleme de ultima clasată, scor 3-0.

Așa cum era de așteptat, "studenții" au avut inițativa încă de la fluierul de start, iar execuția lui Dan Nistor peste poartă a dat semnalul avansării spre poarta adversă (2). În urma unui corner, Dican și Masoero au sărit la cap, argentinianul a fost faultat, iar centralul a dictat penalty. Nistor a luat mingea cu încredere și l-a învins pe Ducan (15).

Universitatea a făcut curând pasul înapoi, iar oaspeții au încercat să profite. Totuși, noul titular din poartă, Edvinas Gertmonas, nu a avut prea mult de muncă. În minutele ce au urmat, jocul a fost unul tipic pentru play-out. Niciuna dintre formații nu și-a asumat vreun risc, pasele au fost date cât mai aproape, iar timpul se scurgea în favoarea gazdelor, care conduceau la pauză cu 1-0.

În startul actului secund, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au arătat ceva mai mult dorință, iar aceași Nistor a trecut pe lângă gol, la 6 minute de la reluare (51). Oaspeții au avut și ei parte de câteva minute bune, însă după jumătatea reprizei "studenții" au revenit și a fost o adevărată avalanșă de ocazii la poarta luI Ducan, care a culminat cu un gol marcat de Popa, dar anulat din cauza unui offside (68).

Cel care avea să aducă liniștea în inimile suporterilor avea să fie Ante Roguljic. Rus a recuperat o minge în propria treime, a dat startul contraatacului, iar după ce mingea a trecut și pe la Nistor a ajuns din nou la croat, care a întors elegant un adversar și a marcat la colțul scurt (76).

Până la final, Rus și Anselmo au trecut pe lângă gol, iar reușita lui Doukoure a fost anulată, însă Roguljic a fost din nou prezent în fața porții la ultima fază și a reușit dubla. Așadar, Universitatea Cluj începe cu dreptul parcursul din play-out, scor 3-0 în fața ultimei clasate, FC Botoșani.

Comenteaza