Starea lui Mircea Lucescu este stabilă, fără complicaţii postoperatorii, este la Terapie Intensivă

Starea lui Mircea Lucescu este stabilă, fără complicaţii postoperatorii, este la Terapie Intensivă
Starea lui Mircea Lucescu este stabilă, nu au apărut complicaţii postoperatorii, este conştient, comunică cu familia, rămâne la Terapie Intensivă în următoarele zile, pentru observaţii, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Dragoş Vinereanu.

"Lucrurile merg bine, starea este stabilă, nu există complicaţii postoperatorii majore. Evoluţia a fost conformă parametrilor la care ne aşteptam. Este conţtient, a comunicat cu familia, ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă", a spus medicul Dragoş Vinereanu.

El a precizat că Mircea Lucescu nu a primit vizite, cu excepţia familiei, care este alături de el.

Vinereanu a mai spus că tratamentul administrat lui Mircea Lucescu este cel standard în astfel de cazuri, că nu exista complicaţii, iar "cordul este foarte bun".

"Practic suntem mulţumiţi cu starea postoperatorie", a precizat doctorul Dragoş Vinereanu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu a spus că este greu de precizat în acest moment când va putea fi externat Mircea Lucescu, dar evoluţia este cea pe care medicii o aşteptau.

El a mai precizat că decizia ca Mircea Lucescu să fie operat a fost luată exclusiv de medicii români, pe baza monitorizării, nefiind vorba de altceva. Medicul Bogdan Popescu a mai spus că Mircea Lucescu a optat pentru a rămâne la SUUB.

Mircea Lucescu a fost operat duminică, pentru îndepărtarea din cavitatea toracică a lichidului acumulată sub dren.

"Antrenorul este în salon, este bine", a spus, duminică, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, la finalul intervenţiei chirurgicale la care a fost supus Lucescu.

Mircea Lucescu a fost operat de o echipă de 11 medici, printre care Elena Copaciu, şeful Departamentului de Terapie Intensivă, Florin Chirculescu, şeful Departamentului de chirurgie toracică, Ioan Cordoş, şeful Clinicii de chirurgie toracică de la Spitalul "Marius Nasta" şi Dragoş Vinereanu, coordonatorul echipei medicale.

Medicii au spus că intervenţia chirurgicală la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale. "Sperăm să evolueze bine, este un tip robust, coastele au fost fixate, durerea postoperatorie va fi astfel mai mică", au precizat medicii.

Aceştia nu exclud însă apariţia unor complicaţii, precizând că orice intervenţie chirurgicală poate fi urmată de complicaţii nedorite. "Tragem nădejde că am făcut tot ce trebuie ca să le evităm", au mai spus medicii.

Spitalul va transmite zilnic, în jurul orei 12.00, un buletin de presă cu informaţii despre starea de sănătate a lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a fost operat după plecarea patronului grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a venit duminică să îl viziteze.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă după ce a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf.

Managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, declara, vineri seară, că Lucescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept.

Sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti anunţai că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a suferit un preinfarct în 15 iulie 2009, atunci fiind operat la Doneţk.

Mircea Lucescu, în vârstă de 66 de ani, a pregătit în cariera sa echipa naţională a României şi formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucureşti, Internazionale Milano, Galatasaray Istanbul, Beşiktaş Istanbul şi Şahtior Doneţk.

Comenteaza