Stan: Am lăsat în contul clubului 7,3 mil. euro, iar acum nu sunt plătite nici salariile jucătorilor

Stan: Am lăsat în contul clubului 7,3 mil. euro, iar acum nu sunt plătite nici salariile jucătorilor
Primarul oraşului Galaţi, Marius Stan, a declarat, miercuri, că în urmă cu un an, când a demisionat din funcţia de director general al FC Oţelul, a lăsat în cont 7,3 milioane de euro, dar cu toate acestea, în prezent, noii acţionari nu au plătit salariile jucătorilor şi nici cantonamentul echipei.

Stan a avut, miercuri, o întâlnire cu suporterii echipei Oţelul Galaţi la care trebuia să participe şi Remus Pascu, actualul director executiv al clubului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit din respect pentru suporteri şi pentru ceea ce înseamnă Oţelul, iar faptul că din partea noilor acţionari nu a venit nimeni, arată respectul pe care aceştia îl au faţă de echipă şi faţă de oraş. Astăzi se împlineşte exact un an de când mi-am dat demisia de la club. Atunci erau în cont 7,3 milioane de euro, uitaţi unde s-a ajuns într-un an de zile. Le cer imperios acţionarilor să spună ce au de gând cu această echipă, ca să ştim ce putem face pentru ca fotbalul în Galaţi să nu moară. Până acum ei nu au adus niciun euro peste banii pe care i-au găsit în conturi, iar acum jucătorii nu mai au locuinţe de serviciu, nu au plătite salariile şi nu este plătit nici cantonamentul din vară. Să ne spună dacă mai vor echipa, dacă nu, să se dea deoparte", a afirmat Marius Stan.

Suporterii s-au arătat de asemenea nemulţumiţi de situaţia de la gruparea gălăţeană şi ameninţă cu un miting de protest. "Vom lua legătura cu sindicatele din Galaţi şi împreună cu toţi suporterii şi gălăţenii pe care îi interesează Oţelul, cel mai mare brand al Galaţiului, vom face un miting de amploare", a afirmat un reprezentant al Ligii Suporterilor Gălăţeni.

La întâlnirea de miercuri a fost prezent şi Narcis Răducan, actualul director general al Oţelului.

Conducerea clubului Oţelul Galaţi a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare şi a drepturilor de transfer ale jucătorilor săi.

Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club în perioada 2005-2008 a taxelor către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţi (jucători de fotbal, antrenori şi o parte din restul angajaţilor). Suma totală calculată, inclusiv majorări şi penalităţi de întârziere, se ridică la 22.400.000 lei.

Decizia ANAF a fost contestată administrativ de clubul Oţelul Galaţi, acesta urmând să fie contestată şi în instanţă până vineri.

 

Etichete
Comenteaza