Speranța rămâne vie. "U" Cluj a învins FC Botoșani și se menține în lupta pentru play-off

Speranța rămâne vie. "U" Cluj a învins FC Botoșani și se menține în lupta pentru play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a trecut cu 1-0 de ultima clasată din Superligă și a revenit pe locul 6 în clasament.

Miza partidei și-a spus cuvântul încă din start, iar jucătorii ambelor echipe au părut timorați de multe ori. Totuși, din tabăra clujeană s-a remarcat Bic, cel care a fost "motorul" Universității la mijlocul terenului și a apărut de câteva ori în apropierea careului advers. Într-un astfel de moment, mijlocașul l-a driblat frumos pe Dimitrov și a găsit culoarul perfect de pasă pentru Popa, care era nemarcat, a preluat scurs și a deschis scorul (21).

Răspunsul oaspeților a venit instantaneu, dar Gorcea a avut un reflex remarcabil la lovitura de cap trimisă de Mouadibb (23). Aflați în avantaj, "studenții" au scăzut ritmul, însă au rămas cu liniile sus, în așteptarea atacurilor celor de la FC Botoșani. Ultima clasată nu a produs probleme pentru defensiva clujeană, iar scorul pauzei a fost 1-0.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au fost mai preocupați să conserve rezultatul decât să majoreze diferența. Universitatea Cluj nu a mai fost la fel de prezentă în ofensivă, iar majoritatea acțiunilor s-au oprit înainte de a ajunge în treimea oaspeților.

Impulsionați din tribune, clujenii au revenit în atac în ultimul sfert de oră, iar Popa a trecut pe lângă golul ce putea aduce liniștea (82). Suporterii au dat ritmul jocului în minutele de final și chiar dacă echipa lor nu a impresionat, fanii au avut ce sărbători la final. Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0, a revenit pe locul al 6-lea și depinde doar de propriile rezultate pentru calificarea în play-off.

Comenteaza