Spartan Race, în premieră la Cluj. Trasee de aventură pentru adulţi şi copii în Pădurea Hoia

Spartan Race, în premieră la Cluj. Trasee de aventură pentru adulţi şi copii în Pădurea Hoia

Unul dintre cele mai de succes proiecte sportive și de entertainment din lume, Spartan Race, ajunge în Pădurea Hoia-Baciu în această toamnă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Evenimentul „Cluj Spartan Race Super & Sprint, 2019” este programat a se desfășura în data de 19 octombrie, cu susținerea Consiliului Județean Cluj și a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, instituții care au pus la dispoziția organizatorilor traseele de aventură care străbat zona Pădurea Hoia - Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

"Renumele deosebit dobândit de cursa de alergare cu obstacole Spartan, dar și alegerea extrem de inspirată a organizatorilor în ceea ce privește județul Cluj, oferă premisele necesare pentru a o transforma într-una de tradiție, cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economiei locale și a vizibilității Clujului în plan internațional și nu numai", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Participanţii vor putea alege două dintre cele trei curse de bază Spartan: cursa Super în lungime de aproximativ 13 km cu 25 de obstacole, respectiv cea Sprint de 5 km cu 20 de obstacole. Competitorii vor porni în valuri, câte 250 de persoane, din 30 în 30 de minute, ei putând participa la diferite categorii individuale sau pe echipe în funcție de preferințe: Elită, Grupă de vârstă, Training Groupuri şi Open. La final, fiecare participant va primi câte un tricou şi o medalie de Finisher. Cei mai rapizi din toate categoriile vor fi premiați în bani, vouchere şi diferite cadouri de la sponsori.

Nici micii spartani nu au fost uitați! Pentru ei vor fi amenajate trasee speciale, pe distanțe scurte de 1-2 km, departajate pe diferite categorii de vârstă între 4-14 ani, unde vor avea şansa să demonstreze că sunt capabili de mult mai mult decât credeau. Sistemul de desfăşurare este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, cu start în valuri, iar la Finish primesc medaliile şi tricourile bine meritate.

Cursa de obstacole pe teren accidentat, într-o ambianţă naturală, pe lângă parcurgerea traseului cu o diferenţă de nivel considerabil, oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, cățărare pe diferite structuri din metal, cărare de bușteni sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi, etc. La fel ca participanții, obstacolele sunt și ele foarte diverse, astfel încât fiecare își va putea găsi o cursă potrivită pentru a o duce la bun sfârșit, capabil să-și depășească propriile limite, fără a beneficia de capacități supraumane, ci doar de spirit de aventură și deschidere în faţa neprevăzutului.

Detalii referitoare la program, curse, modalitatea de înscriere, costuri și alte informații se pot obține accesând pagina web dedicată evenimentului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza