Simona Halep revine la Cluj-Napoca. România va disputa partida de Fed Cup cu Rusia în Sala Polivalentă

Simona Halep revine la Cluj-Napoca. România va disputa partida de Fed Cup cu Rusia în Sala Polivalentă

Echipa României va reveni la începutul anului viitor la Cluj-Napoca pentru a evolua în play-off-ul Fed Cup, împotriva Rusiei.

După ce în sezonul trecut au ajuns în semifinale, fără să joace pe teren propriu, jucătoarele pregătite de Florin Segărceanu au șansa să evolueze în fața propriilor fani. România se va duela cu Rusia în play-off-ul Fed Cup, înfruntare ce îi poate asigura un loc la turneul final de la Budapesta. Duelul se va disputa pe teren propriu, iar echipa de Fed Cup, prin vocea căpitanului nejucător Florin Segărceanu, susține ca partida va avea loc cel mai probabil la Cluj-Napoca.

Segărceanu a prefațat partida cu Rusia. “Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorţi, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce priveşte Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere şi valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top şi, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă. 

În ceea ce ne priveşte, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil şansele. Să nu uităm că şi noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziţii. Le avem, apoi, pe Patricia Ţig şi pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că şi România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne creşte şansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”, a declarat căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup pentru site-ul oficial al Federației.

Partidele din play-off-ul Fed Cup se vor disputa în 7/8 februarie 2020. Învingătoarele se vor califica la turneul final de la Budapesta, din perioada 14-19 aprilie 2020. Pentru competiția din capitala Ungariei sunt deja calificate finalistele de anul trecut, Australia și Franța, țara gazdă, dar și Cehia, beneficiara unui wild-card.

Comenteaza