Simona Halep, pregătită de duelul din Fed Cup: “Sunt concentrată să câștig punctele pentru țară”

Simona Halep, pregătită de duelul din Fed Cup: “Sunt concentrată să câștig punctele pentru țară”
| Foto: bnpparibasopen.com

România va întâlni Franța în semifinalele competiției, după o pauză de 43 de ani de la ultima întâlnire directă dintre cele două selecționate.

După o victorie entuziasmantă pe terenul deținătoarei trofeului, selecționata de Fed Cup a României se pregătește de un nou duel tare. De data aceasta în fața lui Halep&Co. va sta Franța, una dintre favoritele la câștigarea turneului. În duelul cu franțuzoaicele, palmaresul este de partea României, care a câștigat cu 3-0, în 1976, la singurul duel direct dintre cele două echipe.

Revenită pe locul 2 WTA, Simona Halep a vorbit despre partida cu Franța. “Așteptările sunt mari, pentru că-mi doresc foarte mult să câștigăm la Fed Cup. Dar, mai întâi vom vedea cum ne vom descurca la meciul cu Franța. Acum va urma o scurtă perioadă de odihnă, după care voi începe pregătirea pe zgură

Nu pot spune că suntem favorite, cred că șansele sunt egale, dar noi credem în ceea ce putem realiza! Va fi greu cu Franța, dar nici nu am stat eu să le urmăresc pe jucătoarele lor. Cu siguranță antrenorii noștri au făcut-o. Ce pot să spun este că am mai jucat contra lor și știm ce trebuie să facem”, a declarant Halep, potrivit Digisport.

Fostul lider mondial a vorbit și despre schimbarea Anei Bogdan cu Raluca Olaru. “Antrenorul a decis mereu echipa și a făcut-o foarte bine, ne adaptăm deciziilor. Eu sunt concentrată pe ceea ce am de făcut, adică să câștig punctele pentru țară. Atmosfera din lot, dintre noi, fetele, a fost minunată data trecută, așa că sper să fie la fel și acum”, a precizat Simona Halep.

Loturile pentru semifinal Fed Cup:

România: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (69 WTA), Raluca Olaru (35 WTA dublu) și Monica Niculescu (45 WTA dublu)

Franța: Caroline Garcia (20 WTA), Alize Cornet (49 WTA), Pauline Parmentier (54 WTA), Fiona Ferro (110 WTA), Kristina Mladenovic (3 WTA dublu)

Partida din semifinalele Fed Cup, dintre România și Franța va avea loc în 20-21 aprilie, la Rouen.

Comenteaza