Simona Halep, înaintea duelului din Fed Cup cu Franța: “Atuul echipei este jocul nostru”

Simona Halep, înaintea duelului din Fed Cup cu Franța: “Atuul echipei este jocul nostru”
| Foto: bnpparibasopen.com

Reprezentativa României va juca în semifinalele competiției, la finalul săptămânii, la Rouen.

După o victorie entuziasmantă în fața Cehiei, deținătoarea trofeului, echipa României se pregătește de un nou duel tare, cu Franța în semifinale. Chiar dacă niciuna dintre componentele lotului nu a câștigat vreu trofeu în acest an, atmosfera este una pozitivă și jucătoarele sunt încrezătoare. România are avantajul meciurilor directe cu Franța, după ce a învins cu 3-0, în 1976, într-un meci din Grupa Mondială.

Înaintea partidei, racheta numărul unu a României, Simona Halep a vorbit despre meciul din semifinale. “Mi-e greu să spun că meciul cu Franța ar fi mai greu decât cel cu Cehia, pentru că n-am mai jucat contra lor. Pe hârtie, nu este mai dificil pentru că și Cehia a fost campioană de șase ori în ultimii opt ani, dar semifinala va fi una grea.

Atuul României contra Franței este jocul nostru, jocul pe care-l facem. Suntem jucătoare puternice, suntem în formă. Plus că și atmosfera e importantă în echipă, plus publicul nostru”, a spus Halep, conform Digisport.

Fostul lider mondial a vorbit și despre pericolul reprezentat de adversare. “Nu mi-e teamă de nicio jucătoare, încerc să mă autodeopășesc, să mă concentrez și rezultatul vine de la sine. Toate au un stil dificil, diferit. Nu poți compara Garcia cu Cornet sau cu Mladenovic. La acest nivel, fiecare meci e greu”, a adăugat Simona Halep.

Lotul României: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru

Lotul Franței: Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Pauline Parmentier

Partida de Fed Cup, dintre România și Franța se va disputa în 20-21 aprilie.

Comenteaza