Foto Silvășan și Richard au jucat baschet cu participanții din cadrul Special Olympics

Silvășan și Richard au jucat baschet cu participanții din cadrul Special Olympics
| Foto: ZIUA de Cluj
U-BT Special Olympics
U-BT Special Olympics
U-BT Special Olympics
U-BT Special Olympics
U-BT Special Olympics

Evenimentul a făcut parte din proiectul de incluziune socială al Euroligii, One Team.

Antrenorul și căpitanul celor de la U-BT Cluj-Napoca au participat la un antrenament alături de participanții din cadrul Special Olympics. Timp de aproape oră, Mihai Silvășan și Patrick Richard s-au bucurat de baschet alături de persoane cu dizabilități intelectuale.

"Sunt recunoscător că facem parte din acest proiect, One Team. Sunt recunoscător că există astfel de proiecte, care fac cinste baschetului. Mă bucur că putem să aducem oamenilor zâmbete pe față.

E imposibil să nu zâmbești când vezi această bucurie pură a oamenilor. Tot timpul ne pasă, încercăm să ajutăm de câte ori este nevoie și să fim implicați în cât mai multe proiecte de acest fel", a declarat Mihai Silvășan.

"Sunt aproape mai încântat decât ei. Este bine că fac sport, sunt activi și se simt parte din ceva. Sportul aduce oameni împreună. Faptul că au fost prezenți aici și au jucat cu noi probabil i-a făcut fericiți. Ceea ce am făcut aici e mai mult decât baschet, e despre viață. Mă bucur foarte mult că am putut să fiu prezent", a spus și căpitanul Patrick Richard.

Acțiunea a făcut parte din proiectul One Team, al Euroligii. Echipele participante în Euroligă și EuroCup încearcă în fiecare sezon să se apropie de acea parte a comunității care are atât de multă nevoie de atenție.

U-BT Cluj-Napoca a început o colaborare cu Special Olympics, fundația ce încearcă să creeze o lume mai bună prin acceptarea și integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Special Olympics încurajează pregătirea sportivă și organizează competiții sportive, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Comenteaza