Show marca Șumudică, după prima victorie în campionat la CFR: „Am câștigat pentru că pe mine mă duce bibilica”

Show marca Șumudică, după prima victorie în campionat la CFR: „Am câștigat pentru că pe mine mă duce bibilica”
| Foto: Facebook.com/cfr1907

Antrenorul celor de la CFR Cluj, Marius Șumudică, a oferit mai multe declarații interesante după debutul în noul sezon de Liga 1.

Formația din Gruia a învins, vineri, la limită, scor 3-2, echipă pregătită de Adrian Mutu, în primul meci al celor două cluburi în noul sezon al Ligii 1.

După meci, tehnicianul „feroviarilor” a vorbit din nou despre numărul mare de ocazii pe care echipa sa le-a avut și s-a plâns de o decizie a lui Radu Petrescu din repriza a doua, când CFR Cluj nu a primit un penalty după un duel între Camora și Negru.

"Ce emoții să ai dacă ai când ai 13-14 situații? Noi suntem abonați la două companii de statistică, care ne-au trimis și am avut peste 120 de atacuri, dintre care 89 periculoase, în timp ce echipa adversă a avut în jur de 60. Eu am fost atacant, eu îmi pregătesc echipa să marcăm. Nu ajungem întâmplător acolo, nu facem lungă și pe a doua, cum zicea Hagi. Avem un fotbal plăcut, ajungem să marcăm, dar am luat două goluri din faze fixe și e o lipsă de responsabilitate. Azi nu se pune la îndoială.

Trebuie făcut ceva și cu VAR-ul ăsta, am avut penalty clar. M-am uitat și la FCSB, au avut penalty în minutul 3. Nu se poate așa ceva! Penalty mai clar ca ăsta... e clar ca lumina zilei! Îmi pare rău de Radu Petrescu, e arbitru bun, dar făceam 3-2. Noi ne chinuim să aducem mingea în careu și nu-ți este dat un penalty, e greu. Eu nu sunt adeptul să câștig cu 1-0, vreau să fac spectacol”, a declarat Șumudică, potrivit digisport.ro.

În plus, antrenorul campioanei a avut de transmis un mesaj specialiștilor de la TV, care i-ar fi criticat anumite alegeri. Șumudică a insistat asupra ideii de fotbal ofensiv, un stil pe care vrea să-l impună la CFR Cluj.

"Am văzut tot felul de comentarii răutăcioase, dar mai sunt și oameni care spun ce trebuiau să spună. La ceea ce am văzut până acum în campionat... CFR chiar joacă un fotbal plăcut ochiului, chiar dacă mai avem multe lucruri de pus la punct. Sper să aducem cât mai mulți oameni la stadion.

Eu nu sunt tipul de a mă închide. Și la Gaziantep, și la Kayseri, și la Shabab, eu marcam. Au fost 28 de meciuri consecutive când marcam, indiferent de adversar. A fost un an de zile când n-am pierdut acasă. Sper să fac o echipă care să joace un fotbal plăcut. Lumea s-a săturat de lungă și pe a doua. Nu sunt genul ăla de antrenor. Nu vreau să fac băieții bătături pe laba piciorului numai că degajează. Eu sunt ca un meditator, îi pregătesc pentru Bacalaureat.

Încă am avut lacune la fazele fixe. Am luat goluri numai din centrări. Trebuie să reglăm situația asta, iar dacă o vom face, CFR-ul va fi echipă care va avea un cuvânt greu de spus la campionat. Încercăm să aducem un vârf de atac. Lumea ar trebui să vorbească și despre asta. Să vorbească că a intrat Păun în partea stângă, dă centrare de gol, iar Petrila, pe care eu îl mut în dreapta, marchează. Astea sunt ale mele!

Domnilor care sunteți în studio, astea sunt ale lui Șumudică! Am câștigat pentru că pe Șumudică îl duce bibilica! Deci îl duc pe Păun în partea stângă și îl mut pe Petrila în partea dreaptă. Centrare Păun, deviere Omrani și gol Petrila. Vă mulțumesc frumos și mai opriți-vă cu criticile", a mai spus Șumudică.

Pentru CFR Cluj urmează duelul din turul doi al Champions League, cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar.

Comenteaza