Foto Sezon excelent pentru Napoca Rally Academy. Echipa clujeană a dominat Campionatul Național de Raliuri

Napoca Rally Academy (NRA) a impresionat în sezonul 2019, reușind să câștige șase titluri de campion și unul de vicecampion la individual, dar și titlul pe echipe.

Apropierea de finalul anului îndeamnă la o retrospectivă, iar 2019 a fost un an excelent pentru NRA. Formația clujeană de raliuri și-a menținut supremația în întrecerea internă, prin titlurile câștigate de piloți, dar și prin cucerirea ierarhiei pe echipe. Simone Tempestini a reușit să devină pentru a patra oară campion national absolut, dar a obținut și titlul la clasa RC2, grație celor 50 de probe pe care și le-a adjudecat în 2019.

Și Mihnea Mureșan se află printre remarcații anului. Tânărul pilot, care a fost secondat fie de Marc Banca, fie de Alina Pop, a câștigat titlul la clasa RC4, dar s-a impus și la două roți motrice. De asemenea, frații Norbert și Francesca Maior s-au impus la clasa RC5, dar și în ierarhia juniorilor, iar Andrei Mitre a încheiat pe doi în clasamentul Cupei Dacia.

“Ne bucurăm că am reuşit să avem un nou sezon pozitiv, cu atât mai mult cu cât există o vorbă în lumea piloţilor: cu cât câştigi mai mult, cu atât începi să pierzi mai uşor. În general, cifrele merg împotriva noastră. Motorsportul este complicat, cum s-a văzut şi în cazul lui Simone. El a dominat probă cu probă, a câştigat 89% dintre probele la care a participat, dar a reuşit să-şi adjudece titlul de campion doar la ultima etapă, pentru că neparticiparea la o etapă şi abandonurile care au survenit au creat probleme.

Trebuie să ne gândim că am câştigat acest al şaselea titlu la echipe datorită efortului tuturor, dar în special datorită celor mici, mai exact ce au făcut ei când cei mari au abandonat. Practic noi doar la două raliuri am reuşit să venim cu Simone pe prima poziţie şi cu Bogdan pe doi. În rest, ori unul, ori celălalt a abandonat.

Chiar şi în aceste condiţii am câştigat şase etape din opt ca echipă datorită faptului că am fost echilibraţi ca şi componenţă, iar Mihnea, Norbert şi Andrei şi-au făcut foarte bine treaba. Asta ne bucură şi ne pregătim pentru un 2020 la fel de bun. Gândim deja câteva schimbări importante în echipă, aşa că staţi aproape de noi pentru că sezonul următor va fi unul interesant”, a spus Marco Tempestini, coordonatorul NRA.

Tempestini a fost completat de colegul său, Bogdan Marișca. “Echipa şi-a atins obiectivele în 2019. Colegii mei, tinerii piloţi ai NRA, şi-au atins fiecare obiectivul, au ieşit campioni la clasele lor. Astfel şi-au adus, substanţial, contribuţia la câştigarea unui nou titlu la echipe, al şaselea pentru noi. Muncim la proiectele pentru 2020. Încercăm să mergem mai departe pe drumul pe care am pornit acum 12 ani”, spune Marișca.

Tempestini, campion național pentru a patra oară

După titlurile cucerite în 2015, 2016 și 2018, Simone Tempestini a reușit să se impună din nou în Campionatul Național de Raliuri. Deși evoluează și în WRC2, pilotul NRA și-a adjudecat 50 de probe în CNRD 2019 și a învins în cinci din cele opt etape disputate.

„Este foarte important că am obţinut acest titlu, de la începutul anului a fost unul dintre obiectivele principale ale mele şi ale echipei. Dintre cele patru titluri de campion naţional absolut pot spune că, alături de cel din 2016, acesta a fost cel mai greu de cucerit, chiar dacă pe probele speciale ritmul a fost unul extrem de bun şi am reuşit să fac diferenţa de multe ori. În sine, cursele din circuitul intern m-au ajutat şi la nivel internaţional, m-au ajutat să ajung la etapele din WRC2 cu o viteză cât mai bună.

Nu a fost uşor, având în vedere că am lipsit la Bacău şi că am avut două etape, Sibiu şi Iaşi, care nu au mers deloc aşa cum ne-am dorit. La Sibiu chiar am făcut o pagubă care ne-a încurcat puţin din toate punctele de vedere.

La final am reuşit să obţinem titlul mult dorit şi este un mod deosebit de a mulţumi tuturor celor care ne-au susţinut, mai ales echipei tehnice care mi-a oferit, pe tot parcursul anului, o maşină care a fost extrem de bună, şi în special spectatorilor care ne-au urmărit, fanilor noştri care au fost aproape de noi pe probe.

Cel mai mult mă bucur pentru oamenii care fac parte din echipa noastră, NRA, care a devenit pentru a şasea oară campioană la echipe şi a cucerit pentru al cincilea an consecutiv titlul la general. Avem şi viitorul în faţă pentru că Norbert şi Mihnea au făcut o treabă deosebită la clasele lor. Rezultatele lor ne motivează în plus, ne fac să continuăm să mergem tare şi să fim cei mai buni. Nu este deloc uşor, dar muncim împreună, muncim în aceeaşi direcţie”, precizat campionul național Simone Tempestini.

Comenteaza