Seria de vis continuă. U-BT a reușit un nou succes în Basketball Champions League

Seria de vis continuă. U-BT a reușit un nou succes în Basketball Champions League
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României s-a impus în fața belgienilor de la Filou Oostende, scor 86-75, în cel de-al doilea meci din Top 16. 

Primul sfert al înfruntării din BT Arena a fost unul echilibrat. Cum era de așteptat, belgienii s-au bazat pe acțiuni în forță și finalizări de sub panou. U-BT a contraatacat cu eficiență la aruncările de la mare distanță și, după 10 minute, conducea cu 26-24.

În sfertul secund, intensitatea ambelor defensive a crescut, iar punctele înscrise au fost puține. Clujenii au reușit să se distanțeze, însă oaspeții au revenit, iar scorul pauzei a fost egal, 37-37.

La revenirea de la cabine, echilibrul din joc a persistat timp de minute bune. Cu toate acestea, U-BT a apăsat pedala de accelerație și a obținut un avantaj fragil înaintea sfertului 4, 59-56.

În ultimele 10 minute, "studenții" au reușit să mențină ritmul și chiar să mărească ecartul fața de adversari. Astfel, campioana României s-a impus cu 86-75 și a obținut al doilea succes în Top 16 Basketball Champions League.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Brandon Brown (25 puncte, 8 pase decisive), urmat de Elijah Stewart (17 puncte, 2 recuperări) și Patrick Richard (16 puncte, 9 pase decisive). 

Comenteaza