Serbia – România în Liga Națiunilor. Cele mai importante cifre ale duelului și echipele probabile

Serbia – România în Liga Națiunilor. Cele mai importante cifre ale duelului și echipele probabile
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională se pregătește de cel mai important duel din noua competiție propusă de UEFA. La ultima deplasare la Belgrad, “tricolorii” au fost învinși cu 5-0.

Formația pregătită de Cosmin Contra a dezamăgit la debutul în Liga Națiunilor, după ce a practicat un joc modest și a remizat, 0-0, împotriva Muntenegrului. Acum, echipa națională se deplasează la Belgrad, unde va evolua împotriva celui mai greu adversar din grupă. “Tricolorii” nu au amintiri prea plăcute împotriva Serbiei, care i-a învins categoric 5-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

În această seară va fi cel de-al 44-lea dintre cele două țări. Până acum, palmaresul este de partea sârbilor, care au câștigat 20 de partide și au marcat 75 de goluri. România a s-a impus de 18 ori și a marcat 64 de goluri, în timp ce cinci partide s-au încheiat la egalitate. Chiar primul meci al “tricolorilor” a fost împotriva Iugoslaviei, în 1922. Echipa națională a câștigat acea partidă, 2-1, chiar la Belgrad.

România traversează o formă bună și este neînvinsă în ultimele cinci meciuri, acumulând patru victorii și o remiză. De cealaltă parte, Serbia are trei victorii și două eșecuri în ultimele cinci jocuri. Totuși, înfrângerile adversarilor noștri au venit la Cupa Mondială din acest an, împotriva Elveției și Braziliei.

Echipe probabile:

Serbia (4-2-3-1): Dimitrovic – Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Kolarov – Milinkovic-Savic, Matic – Tadic, Ljajic, Kostic – Mitrovic

România (4-2-3-1): Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Bălașa, Bancu – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean

Partida dintre Serbia și România va avea loc azi, de la ora 21:45 și va fi transmisă de Pro Tv.

 

Comenteaza