Serbia - România 2-2. Remiză de moral pentru naționala lui Contra

Serbia - România 2-2. Remiză de moral pentru naționala lui Contra
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

"Tricolorii" a terminat la egalitate, scor 2-2, pe terenul Serbiei, cel mai greu adversar din Liga Națiunilor.

Echipa condusă de Cosmin Contra a început în forță partida de pe stadionul “Partizan” și a avut două oportunități, prin Chipciu și Țucudean. Gazdele au răspuns prin Mitrovic, care a lovit bara după o lovitură de colț. Jocul s-a echilibrat, deși sârbii au fost cei care au avut inițiativa. După jumătatea reprizei, gazdele au revenit în atac.

În minutul 25, lovitura de cap a lui Milinkovic-Savic a trecut puțin pe lângă. Un minut mai târziu, Mitrovic a deschis scorul, după o fază confuză în careul “tricolorilor”. Jocul s-a calmat din nou, iar România nu a contat în atac, până la ultima fază a reprizei, când Chipciu a lovit bara.

Actul secund a început tot cu mijlocașul Spartei Praga în prim plan, după ce fostul fcsb-ist a obșinut un penalty. În ciuda faptului că Dimitrovic a ghicit colțul, Stanciu a înscris fără emoții. Au existat din nou momente de acalmie în joc și, deși Cosmin Contra l-a introdus în teren pe Mitriță, sârbii au fost cei care au înscris. Același Mitrovic a protejat excelent balonul, între trei jucători români și a tras imparabil în colțul porții lui Tătărușanu.

România s-a aruncat în atac, iar mingea trimisă de Stanciu, în minutul 68, a trecut agonizant pe lângă poartă. Totuși, din cornerul rezultat Țucudean a reușit să egaleze, după ce a deviat balonul în colțul scurt. Gazdele au râspuns prin Tadic, dar Tătărușanu a avut un reflex salvator. Până la final, ambele echipe au încercat să obțină victoria, dar jocul s-a încheiat la egalitate, 2-2.

Echipe de start:

Serbia (4-2-3-1): Dmitrović - Rukavina, Spahic, Veljković, Kolarov - Maksimovic, Lukic (Matic ‘71) – Ljajic (Prijovic ‘77), Milinković-Savić (Kostic ‘64), Tadic - Mitrovic

România (4-2-3-1): Tătărușanu - Manea, Bălașa, Săpunaru, Bancu - Marin, Anton - Chipciu (Rotariu '90+4), Stanciu, Drăguș (Mitriță ‘60) – Ţucudean (Keșeru ‘82)

Următorul meci al naționalei va fi în deplasare, împotriva Lituaniei, în 11 octombrie. 

Comenteaza