Semifinalele Ligii Naționale. U-BT, gata pentru duelul cu CSM Oradea: “Va fi o serie echlibrată și sper ca noi să fim cei care vor trece mai departe”

Semifinalele Ligii Naționale. U-BT, gata pentru duelul cu CSM Oradea: “Va fi o serie echlibrată și sper ca noi să fim cei care vor trece mai departe”
| Foto: u-bt.ro

După eșecul din penultimul act al Cupei României, formația clujeană își dorește să își ia revanșă în fața campioanei en-titre, în cea de-a doua rundă a play-off-ului.

După șase întâlniri în acest sezon, cele două formații se pregătesc de un nou duel, care de această dată va stabili finalist Ligii Naționale. Deși U-BT are avantajul meciurilor directe din acutala stagiune, 4-2, orădenii s-au impus în ultimele două întâlniri, cea mai recentă fiind semifinala Cupei României, în Sala Polivalentă. În ciuda recordului din ultimele două meciuri, clujenii sunt încrezători că pot câștiga o serie în care vor avea avantajul terenului propriu.

Antrenorul Mihai Silvășan a prefațat prima partidă a seriei cu CSM Oradea. “Băieții muncesc foarte bine la antrenamente, toți sunt concentrați, toți își doresc să trecem de această serie. Va fi o serie care pe care, se vor întâlni două echipe puternice, două echipe cu mentalitate de învingători. Cred că va fi o serie echlibrată și sper ca noi să fim cei care vor trece mai departe. Deși am avut șase întâlniri cu ei în acest sezon, doar ultimele două sunt relevante, pe care noi le-am pierdut. Ne dorim să ne luăm revanșa, suntem conștienți că jucăm cu o echipă puternică. Terenul propriu poate fi un avantaj foarte important, așteptăm lumea în număr cât mai mare la sală. Sper să fie cel puțin 5.000 de oameni să ne încurajeze și să ne conducă spre victorie”, a declarat tehnicianul.

La rândul său, pivotul Nana Foulland a vorbit despre duelul cu orădenii. “Ne-am pregătit bine, am făcut antrenamentele obișnuite, ofensive și defensive. Cred că Oradea e o echipă bun, care nu greșește mult, iar meciurile vor fi o adevărată provocare, dar noi suntem pregătiți pentru asta. Evoluția mea bună din seria cu Steaua se datorează în mare parte colegilor mei, care m-au ajutat foarte mult în ofensivă. Avantajul terenului propriu este important, putem să ne pregătim mult mai bine aici. Oradea joacă bine ca echipă, conducătorul lor de joc (n.red. – Giordan Watson) are grijă că totul să fie în ordine, au oameni mari buni, care pot marca și de la distanță, sunt o echipă foarte echilibrată”, a precizat americanul.

Primul meci al seriei din semifinalele Ligii Naționale, dinre U-BT și CSM Oradea se va disputa duminică, 12 mai, de la ora 17:45.

Comenteaza