Se schimbă gazonul în Gruia. CFR Cluj, cerere oficială pentru a evolua pe Cluj Arena

Se schimbă gazonul în Gruia. CFR Cluj, cerere oficială pentru a evolua pe Cluj Arena

Campioana va trebui să joace pe teren neutru următoarea partidă din Superliga, cu Petrolul Ploiești. Pe "Dr. Constantin Rădulescu" au loc lucrări de înlocuire a gazonului. Din același motiv, și Naționala de tineret s-a mutat din Gruia pe Cluj Arena.

Prima variantă a CFR-ului pentru meciul cu Petrolul este tocmai stadionul pe care joacă FC Universitatea Cluj.

Feroviarii au făcut, potrivit GSP, o cerere la Consiliul Județean Cluj, administratorul Cluj Arena, pentru a închiria stadionul în etapa în care "U" Cluj joacă în deplasare, la Botoșani. Potrivit acelorași surse, Consiliul Județean nu a răspuns încă la solicitarea conducătorilor de la CFR.

Dacă nu vor putea juca pe Cluj Arena împotriva Petrolului, campionii au alte două variante de rezervă: Mediaș și Sf. Gheorghe.

"Gazonul s-a degradat incredibil de mult în doar 5 zile. Am chemat specialiști, care au spus că este vorba despre o boală din cauza condițiilor: meteo, ploi, temperaturi ridicate, umiditate. Boala a evoluat galopant și am pierdut o mare parte din gazon", declara Cristi Balaj, președinte CFR Cluj, pe 14 septembrie.

 Înlocuirea gazonului i-ar costa pe campioni aproximativ 300.000 de euro.

Și Naționala U21 a coborât din Gruia pe Cluj Arena

Starea gazonului de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" a împiedicat și disputarea amicalului dintre România și Țările de Jos. Programată inițial pe stadionul CFR-ului, partida de pregătire dintre cele două selecționate U21 a fot mutată pe Cluj Arena.

"Decizia a fost luată în urma solicitării clubului CFR Cluj de a proteja suprafața de joc și de a permite desfășurarea întregului proces de tratare a gazonului", transmitea FRF în urmă cu cinci zile, fără să menționeze, însă, nimic despre schimbarea gazonului de pe "Dr. Constantin Rădulescu".

Astfel, ambele partide amicale din luna septembrie ale selecționatei pregătite de Emil Săndoi se vor desfășura pe Cluj Arena.


Jocul contra Spaniei este programat în 23 septembrie, de la 18:00, în timp ce întâlnirea cu selecționata Țărilor de Jos va avea loc în 27 septembrie, de la 18:00.

Biletele deja achiziționate la partida cu Țările de Jos vor fi relocate în categoria echivalentă pe Cluj Arena.

Comenteaza