Schimbarea observată de Petrescu după venirea lui Contra: ”Naționala e mai agresivă”

Schimbarea observată de Petrescu după venirea lui Contra: ”Naționala e mai agresivă”
Dan Petrescu vede o schimbare în bine a Echipei Naționale odată cu venirea lui Cosmin Contra. ”A adus mai multă agresivitate în joc”, a declarat antrenorul lui CFR Cluj.

"Bursucul" a apreciat evoluția "tricolorilor" din meciul cu Danemarca, ultimul din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. În jocul de la Copenhaga, mijlocașul ardelenilor Ciprian Deac a înscris primul gol în tricoul primei reprezentative. S-a întâmplat în minutul 88, când gazdele conduceau cu 1-0. Jocul cu Danemarca a fost primul pentru Deac după mai bine de 6 ani și jumătate de la ultima apariție. Tot în acest meci a evoluat și Ovidiu Hoban.

Naționala a terminat pe locul 4 în Grupa E, ratând calificarea la turneul final. Petrescu vede însă partea plină a paharului.

"Nu putem să spunem că jucătorii de azi nu au ambiție. Tot timpul au avut, dar acum nu s-a putut mai mult. E greu de spus (ce s-a schimbat după venirea lui Contra - n. red.). Am văzut numai două meciuri (cu Kazakhstan și Danemarca - n. red.), dar e clar că a adus mai multă agresivitate în joc, mai multă ambiție, o determinare care s-a văzut la echipă.

Să egalezi în Danemarca, jucând împotriva unei echipe foarte bune, înseamnă că mentalitatea de acum e bună. Din ce am vorbit cu jucătorii noștri care au fost convocați (Hoban și Deac - n. red.), am aflat că atmosfera e foarte bună. Dar trebuie să fie și atmosferă și rezultate. Degeaba ai atmosferă bună dacă nu sunt și rezultate", a subliniat tehnicianul CFR-ului.

Cosmin Contra a venit pe banca echipei naționale la mijlocul lunii septembrie. Antrenorul de 41 ani l-a înlocuit pe germanul Christoph Daum, care i-a pregătit pe "tricolori" în primele 8 etape din campania pentru Mondiale.

Înainte de a-l numi pe Contra, FRF a negociat și cu Dan Petrescu. Fostul component al Generației de Aur fusese de acord să antreneze naționala și CFR-ul în paralel, dar nu a primit și acceptul conducerii din Gruia.

Comenteaza