News alert Video Sărbătoare la Cluj. U-BT este noua campioana a României la baschet

Sărbătoare la Cluj. U-BT este noua campioana a României la baschet
| Foto: U-BT

Formația clujeană a reușit o victorie entuziasmantă în meciul 5 al finalei cu CSM Oradea, scor 86-67. 

“Studenții” au trecut repede peste emoții și au început cum nu se poate mai bine jocul. Echipa lui Mihai Silvășan a profitat de lipsa de eficacitate a oaspeților și a avut un parțial de 12-0 în startul partidei. Chiar dacă orădenii au reușit să reducă din ecart, după primele 10 minute, scorul era 21-16 pentru U-BT.

CSM Oradea a început mai bine sfertul secund și a reușit să restabilească repede egalitatea. Jocul ambelor echipe a crescut în intensitate, iar niciuna dintre cele două formații nu a reușit să se distanțeze. Astfel, la pauză, diferența era de doar o posesie, 38-35, în favoarea formației clujene.

La fel ca și în primul sfert, U-BT a început în forță a doua parte a jocului, cu un parțial de 6-0. “Studenții” au reușit chiar să se distanțeze la o diferență formată din două cifre. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au meținut ritmul și au profitat de fiecare eroare a adversarului. Astfel, cu 10 minute înainte de final, tabela indica 66-46 pentru echipa clujeană.

U-BT a menținut ritmul și în ultimul sfert al partidei, în timp ce jucătorii de la CSM Oradea au părut deja resemnați cu înfrângerea. “Studenții” au respectat planul tactic în ultimele secvențe de joc și s-a impus cu 86-67, în fața fanilor, care au declanașat sărbătoarea în BT Arena.

Cel mai bun marcator al celor de la U-BT a fost Tarolis (24 de puncte, 7 recuperări), urmat de Stipanovic (13 puncte, 9 recuperări) și Richard (12 puncte, 4 recuperări). 

Comenteaza