Sandu e îngrijorat de situaţia din Liga I: Sunt jucători neplătiţi de şase luni sau chiar un an

Sandu e îngrijorat de situaţia din Liga I: Sunt jucători neplătiţi de şase luni sau chiar un an
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este îngrijorat de situaţia din Liga I având în vedere faptul că există jucători neplătiţi de cluburi de şase luni sau chiar un an, precizând că în viitorul apropiat vor dispărea unele echipe din cauza problemelor financiare.

"În Liga I vor dispărea echipe. Din punct de vedere al finanţării e foarte greu să susţii 18 echipe. Dacă sunt mai puţine echipe, atunci acei bani se împart la mai puţine. Azi văd jucători neplătiţi de şase luni sau poate şi un an la unele echipe din ce am înţeles. Aşa nu se mai poate continua. Şi atunci grupul se va restrânge, iar banii care se vor aduna din parteneriate, ticketing, drepturi, se împart la mai puţine. Fotbalul adevărat e ăla care se joacă pe stradă, ăsta de acum este industrie deja", a spus oficialul FRF.

El a afirmat că situaţia este dificilă şi în străinătate, adăugând că de anul viitor sumele de transfer ale jucătorilor vor fi mult mai mici. "De la anul, cu fair-play-ul financiar, se vor diminua sumele de transfer ale jucătorilor. Noi, cei din fotbal, am sărit calul. Păi Ronaldo e cotat la un miliard... lăsaţi-mă în pace, nu se poate", a menţionat Sandu.

Autorităţile locale nu vor mai putea susţine echipele de club, aşa cum se întâmplă acum în eşaloanele inferioare, susţine preşedintele federaţiei. "Ne-a obligat FIFA să excludem cluburile susţinute de autorităţile locale în proporţie de 100 la sută. Societăţile de drept public nu mai au dreptul de la 1 iulie să mai participe la competiţii. Pot fi acţionari cu un procent, dar să nu fie majoritari. Mulţi au înţeles, câţiva nu au înţeles, încercăm să le dăm acolo un pic de sprijin", a mai spus Mircea Sandu.

 

Comenteaza