Săndoi, încântat de jucătorii U21 înaintea meciului cu Spania de la Cluj: "Lucrez pentru prima dată cu acești băieți și m-au impresionat"

Săndoi, încântat de jucătorii U21 înaintea meciului cu Spania de la Cluj: "Lucrez pentru prima dată cu acești băieți și m-au impresionat"
| Foto: frf.ro

Selecționerul echipei naționale de tineret a vorbit înaintea primei sale acțiuni de la revenirea pe banca selecționatei U21, după o pauză de nouă ani.

Naționala de tineret a României dispută două partide amicale la Cluj-Napoca, împotriva unor adevărate forțe de pe continent, Spania și Țările de Jos. Emil Săndoi a revenit pe banca reprezentativei U21 și se declară încântat de jucătorii pe care îi are la dispoziție. Selecționerul este convins că generația pe care o pregătește este una specială.

"Cred în generația actuală, cred că sunt și îndreptățit să cred. În ultima perioadă, evoluțiile jucătorilor tineri din campionatul nostru au fost bune, chiar foarte bune. Avem jucători cu potențial, care pot să își crească valoarea individuală.

Joacă meci de meci și asta le dă o maturitate în exprimare. Am avut generații întregi în care nu aveam niciun jucător de primă ligă. Prezența într-o competiție internațională dă jucătorilor o altă încredere și automat crește valoarea individuală.

Poate sunt jucători de echipă națională care nu au întâlnit niciodată Spania și Țările de Jos. Sunt echipe valoroase, cu jucători care evoluează în campionate puternice. Automat, pentru noi e un plus de experiență că întâlnim aceste echipe.

Lucrez pentru prima dată cu acești băieți și în zilele pe care le-am avut la dispoziție m-au impresionat. Am doar cuvinte de laudă pe care sper să le am și după meci", a declarat selecționerul.

Căpitanul Screciu speră la un meci cât mai bun contra Spaniei

Jucătorul celor de la CS U Craiova vede jocurile de la Cluj ca teste importante pentru naționala de tineret, în vederea turneului final european, care va avea loc în vara anului viitor.

"Pentru noi este un test important, vrem să ne aflăm adevărata valoare. Este o echipă de top, dar vrem să ne ridicăm și noi nivelul și să facem un meci bun. Majoritatea ne gândim la turneul final.

Vrem să fim sănătoși, avem un grup bun și acest turneu este important pentru noi. Sper să fie fani în număr cât mai mare, vor fi meciuri frumoase și cred că vom face o figură destul de bună", a spus Vladimir Screciu.

Partida dintre România U21 și Spania U21 este programată vineri, 23 septembrie, de la 18:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza