Salvați de Țucudean. România, victorie la limită în Muntenegru

Salvați de Țucudean. România, victorie la limită în Muntenegru
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

“Tricolorii” s-au impus la Podgorica, grație golului marcat de golgheterul CFR-ului și a încheiat pe locul al doilea în grupa din Liga Națiunilor.

Românii au început agresiv partida iar, în primele cinci minute de joc, Toșca, Țucudean și Anton au trecut pe lângă deschiderea scorului. Treptat, forcingul românilor s-a domolit, iar partida s-a echilibrat. Totuși, același Țucudean a reluat pe lângă o centrare a lui Stanciu, iar Chipciu a surprins întreaga apărare adversă cu o acțiune personală.

Jocul s-a echilibrat din nou, fără ocazii importante din partea celor două formații. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, George Țucudean a șutat de la distanță, mingea l-a păcălit pe Petkovic, iar atacantul CFR-ului a deschis scorul.

Începutul actului secund i-a găsit tot pe “tricolori” în controlul jocului. Elevii lui Cosmin Contra au avut inițiativa, iar la un sfert de oră de la reluare, Keșeru a fost aproape de a majora diferența. Trei minute mai târziu, Chipciu l-a imitat pe fostul său coleg de la FCSB.

Finalul jocului le-a aparținut gazdelor, care au și ratat un penalty, prin Jankovic, în minutul 72 și au avut un gol anulat. În cele din urmă, “tricolorii” s-au impus la limită, scor 1-0.

Echipe de start:

Muntenegru: Petkovic – Marusic (Klimenta ‘87), Kopitovic, Simic, Vesovic – Kosovic, Ivanic – Jankovic (Djorjdevic ’81), Mugosa, Jovovic – Beqiraj (Boljevic ‘64)

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Stanciu – Chipciu (Deac ’82), Keșeru (Băluță ‘88), Maxim – Țucudean (Pușcaș ‘74)

Comenteaza