Sabău și-a stabilit planul la Universitatea Cluj: "Pentru a construi o echipă de play-off e nevoie de timp"

Sabău și-a stabilit planul la Universitatea Cluj: "Pentru a construi o echipă de play-off e nevoie de timp"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Tehnicianul a explicat strategia sa și modul în care dorește să crească nivelul echipei în viitor.

Cu un obiectiv clar de a încheia cât mai sus în play-out-ul Superligii, "studenții" s-au trezit în lupta pentru locurile de play-off, grație evoluțiilor bune din ultima perioadă și a rezultatelor pozitive, înregistrate în special în deplasare.

Chiar dacă e conștient că suporterii își doresc să vadă Universitatea Cluj în prima parte a clasamentului, Ioan Ovidiu Sabău cere răbdare și a ținut să explice modul în care își dorește să crească nivelul echipei în viitor.

"Lumea se gândea de la play-off, dar pentru a construi o echipă de play-off e nevoie de timp. E nevoie să facem un grup, chiar dacă jucătorii sunt buni individual. Cred ca e cel mai greu sa formezi un grup care să creadă și să joace împreună pentru o perioadă mai lungă.

Anul acesta asta ar trebui să facem, să ne consolidăm, să nu fim nevoiți să aducem mulți jucători. Putem, dar avem nevoie de răbdare. Din vară ne putem gândi la un alt obiectiv, cred că așa e realist. Chiar dacă i-am făcut să spere pe suporteri, jucând de la egal la egal cu FCSB sau Sepsi.

Și eu trebuie să am răbdare, să fiu echilibrat și să cer ceea ce pot. Suntem pe locul 9, în obiectiv. Am controlat majoritatea jocurilor, avem un joc plăcut, în care fiecare jucător a fost implicat.

Nu trebuie să ne oprim aici, încă mai avem mult de muncă. Știu ce înseamnă să formezi o echipă cu mentalitate de învingători și să te lupți cu șanse reale, acolo sus la primele 6. La club există stabilitate, e de apreciat și de subliniat", a explicat antrenorul.

Comenteaza