Sabău mută presiunea pe CFR înainte de Derby-ul Clujului: "Îi putem considera favoriți, au prima șansă"

Sabău mută presiunea pe CFR înainte de Derby-ul Clujului: "Îi putem considera favoriți, au prima șansă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității a prefațat întâlnirea cu rivala din oraș, din etapa a 21-a din sezonul regulat al Superligii.

Afectați încă de eșecul surprinzător suferit pe teren propriu contra celor de la Oțelul Galați, "studenții" se pregătesc să încheie anul cu un joc împotriva rivalei CFR. Ioan Ovidiu Sabău așteaptă o altă evoluție din partea echipei sale și e convins că elevii săi pot pune probleme "feroviarilor".

Chiar și așa, antrenorul a mutat presiunea pe rivali înaintea partidei, considerând că CFR e favorita jocului. Mai mult, Sabău a anunțat că nu se va putea baza pe Ovidiu Bic și Dorinel Oancea, accidentați, probleme la care se adaugă absența lui Dan Nistor, cauzată de o suspendare.

"Încă nu ne-am revenit după jocul cu Oțelul. I-am văzut pe băieți încă afectați, era un moment bun, ne-am pus mari speranțe în acel joc. Era important să fi terminat în fața suporterilor cu o victorie și să avem continuitate. Sper să arătăm bine mâine, să avem curaj și să obținem un rezultat bun.

Vreau să îi văd pe jucători ca trăiesc acest meci, că nu le e teamă. Am arătat de multe ori plăcerea de a juca fotbal, curajul de a ține de minge. Vom întâlni un adversar care acum nu arată bine pentru o echipă care și-a propus titlul. Vin după o serie de meciuri fără rezultate bune, e clar că vor fi foarte motivați. E o presiune în plus, dar ei au experiență.

E important cum vom încheia anul și să arătăm bine. Trebuie să ne întoarcem la plăcerea de a juca fotbal, nu la crisparea care a intervenit la meciul cu Oțelul. Se pare că și locul din clasament a adus presiune. Poate nici eu nu am spus ce trebuia să spun.

La nivel de lot ei au o echipă competitivă, cu jucători care au jucat la un nivel bun înainte să ajungă la CFR, cu jucători care au câștigat campionate. Îi putem considera favoriți, au prima șansă.

Noi am jucat meciuri cu echipa care plecau cu prima șansă. Am întors de la 2-0, la meciul cu FCSB am dominat a doua repriză. Dacă suntem cu mintea acolo și punem pasiune putem fi o nucă tare. Trebuie să ne bazăm pe multă muncă", a declarat tehnicianul.

Cum trăiește un antrenor zilele din preajma meciurilor

Profund dezamăgit de cele întâmplate la meciul cu Oțelul Galați, Ioan Ovidiu Sabău a povestit cum se trăiește din perspectiva unui tehnician o astfel de perioadă încărcată.

"Am digerat greu jocul, nu rezultatul, asta m-a afectat. Nu pun presiune, nu le iau din încredere, tot timpul încerc să scot în evidență calitățile, nu defectele. Am fost preocupat și le-am și spus. Trebuie să avem curaj să jucăm și să aibă încredere în ei.

Asta m-a pus pe gânduri și am fost foarte afectat. E greu să mă odihnesc și înainte și după joc. Sunt niște stări, te tot gândești dacă ai luat deciziile bune. Sunt gânduri care macină", a explicat antrenorul.

Derby-ul Clujului, dintre CFR și Universitatea e programat joi, 21 decembrie, de la 19:45.

Comenteaza