Sabău, mesaj clar înainte de partida cu FC Voluntari: "Ne dorim victoria, trebuie să jucăm eficient"

Sabău, mesaj clar înainte de partida cu FC Voluntari: "Ne dorim victoria, trebuie să jucăm eficient"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj are parte de un nou joc pe teren propriu, împotriva unei vecine de clasament din play-out-ul Superligii.

După ce au obținut calificarea în finala Cupei României în urma succesului cu UTA, "studenții" revin la lupta pentru menținerea în prima ligă. Ioan Ovidiu Sabău se așteaptă la un meci complicat, însă speră ca elevii săi să fi la 100% din potențial și să obțină un succes ce ar putea lămuri în mare măsura ecuația salvării de la retrogradare.

"E foarte important să îi refac pe băieți din punct de vedere moral. Rămâne să ne reîncărcăm bateriile și să înțelegem că încă mai trebuie să suferim pentru a ne îndeplini obiectivul, salvarea de la retrogradare.

Nu va fi ușor, ei sunt o echipă cu multă experiență, au jucat în play-off. Au jucători care, într-o zi bună, pot face diferența. Sper să nu fie probleme cu Martic, Goranov și Thiam. Ceilalți au puține minute jucate, e un moment greu în care să introduci un jucător fără minute.

Ne dorim victoria, trebuie să jucăm eficient. Voi încerca să găsesc un echilibru, să folosesc jucătorii pe care îi am la dispoziție. Trebuie să ținem cont de adversari, ce benzi au, dacă mijlocașii împing jocul", a declarat tehnicianul.

Antrenorul speră la arbitraje mai bune

Aflat la conducerea unei echipe ce a fost dezavantajată în multe momente de deciziile de arbitraj, Ioan Ovidiu Sabău își dorește ca în viitor erorile "cavalerilor fluierului" să fie cât mai puține.

"Ar trebui să fie mai puține greșeli, dacă ne dorim să avem calitate și să nu mai discutăm de maniera de arbitraj. Asta înseamnă progres. Scoprul VAR-ului a fost să existe cât mai puține greșeli.

Ele nu vor fi eliminate pentru că lucrurile pot fi interpretabile. Totul rămâne până la urmă la aprecierea arbitrilor", a spus antrenorul.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Voluntari e programată luni, 1 mai, de la 15:00.

Comenteaza