Sabău a refuzat FRF. Va pune umărul la renaşterea lui "U"

Sabău a refuzat FRF. Va pune umărul la renaşterea lui
Fostul mijlocaş al Naţionalei României a explicat de ce a ales să se implice în reconstrucţia Universităţii Cluj, deşi a avut pe masă o ofertă tentantă din partea FRF.

Ioan Ovidiu Sabău a acceptat oferta de a ocupa postul de director tehnic la Universitatea Cluj, în cazul în care actuala societate patronată de Florian Walter nu va mai putea susţine echipa, iar sigla şi palmaresul se vor întoarce la primărie. Administraţia locală a început demersurile pentru înfiinţarea unui club care să ducă mai departe tradiţia fotbalului în alb şi negru.

Fostul mijlocaş al Naţionalei explicat de ce a refuzat un post similar la FRF:

"Încercăm să reorganizăm clubul Universitatea Cluj. Lucrurile sunt pe făgașul cel bun, mai sunt multe de făcut, dar se pot face lucruri frumoase la Cluj. Sunt optimist. Suntem mai mulți implicați. Din punct de vedere sportiv, mă voi implica mai mult eu. Dar suntem mai mulți și sper să reușim împreună.

Sunt discuții de vreo șase luni de zile. Am avut discuții cu oameni importanți aici, la Cluj. M-am concentrat pe ceea ce înseamnă Universitatea, pe reorganizare. Am apreciat mult interesul celor de la FRF, dar oferta a venit într-un moment în care eu deja aveam discuții foarte avansate aici și era foarte greu să mă întorc.

Am primit fișa postului, aș fi avut funcția de președinte al Comisiei Tehnice, trebuia să fac o nouă comisie tehnică. Era de muncă. Trebuia să propun antrenorii loturilor naționale... Am avut o discuție înainte de Euro, s-au reluat aceste discuții după. Din câte am discutat cu oamenii din FRF am fost prima opțiune. Și-au dorit foarte mult să merg, m-am bucurat să văd acest interes, dar vinerea trecută am dat răspunsul: e cel pe care îl știți", a explicat Sabău la DigiSport.

CITEŞTE ŞI: "U", de la ultimatum. "Nu înscrieţi echipa, vă luăm marca"

Liderii de grup din Consiliul Local Cluj-Napoca i-au trimis săptămâna trecută o scrisoare administratorului judiciar al clubului de fotbal Universitatea, Marieta Anastasescu. Mesajul este clar şi sună a ultimatum: dacă nu înscrie echipa, fie în liga a doua, fie într-a treia, va rămâne fără marca Universitatea şi fără palmares. Aşa cum se ştie, acestea sunt deţinute de Primăria Cluj.

"U" Cluj se află în acest moment într-o situaţie extrem de dificilă. În Justiţie i se cere falimentul de către creditori (firme, jucători, angajaţi), iar în plan sportiv a retrogradat în Liga a III-a. Nici situaţia din conturi nu e mai bună: nu există bani pentru a merge mai departe.

Ultima speranţă a celor care s-au ocupat de destinele clubului stăteau în negocierile cu nişte investitori italieni, dar acestea nu s-au concretizat până acum. Asta deşi administratorul Marieta Anastasescu susţine în continuare că negocierile continuă.

Comenteaza