S-a tras la sorți țintarul Ligii a 2-a. Unirea Dej debutează pe teren propriu

S-a tras la sorți țintarul Ligii a 2-a. Unirea Dej debutează pe teren propriu
| Foto: facebook.com/fcunireadejoficial

Echipa din județul Cluj va începe noul sezon cu un meci în fața propriilor fani, urmând să se dueleze cu CSM Alexandria.

După ce în stagiunea precedentă, Unirea Dej a reprezentat revelația eșalonului secund grație evoluțiilor, rezultatelor și prezenței în play-off, noul sezon găsește echipa alb-albastră într-o altă postură.

Lotul a trecut prin restructurări, iar schimbări s-au produs și la nivelul băncii tehnice, acolo unde Dacian Nastai a sosit în locul lui Dragoș Militaru. Noua stagiune din Liga a 2-a urmează să înceapă în prima săptămână din august, iar țintarul a fost stabilit de către FRF.

Programul Unirii Dej în Liga a 2-a:

Etapa 1

Unirea Dej – CSM Alexandria

Etapa 2

CSC Şelimbăr – Unirea Dej

Etapa 3

Unirea Dej – Steaua

Etapa 4

CSM Slatina – Unirea Dej

Etapa 5

Unirea Dej – Gloria Buzău

Etapa 6

FC Argeş – Unirea Dej

Etapa 7

Unirea Dej – Unirea Slobozia

Etapa 8

Ceahlăul Piatra Neamţ – Unirea Dej

Etapa 9

Unirea Dej – CSC Dumbrăviţa

Etapa 10

Csikszereda – Unirea Dej

Etapa 11

Unirea Dej – FC Brașov / Progresul Spartac*

Etapa 12

Corvinul Hunedoara – Unirea Dej

Etapa 13

Unirea Dej – CSM Reşiţa

Etapa 14

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Dej

Etapa 15

Unirea Dej – CS Mioveni

Etapa 16

CS Tunari – Unirea Dej

Etapa 17

Unirea Dej – Chindia Târgovişte

Etapa 18

Metaloglobus București – Unirea Dej

Etapa 19

Unirea Dej – Concordia Chiajna

*Ultima echipă participantă se va decide în urma deciziei TAS la apelul depus de ACS Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște privind neacordarea certificării de Liga 2. Dacă apelul va avea un verdict favorabil grupării din Braşov, aceasta îşi va păstra locul în noul sezon, în caz contrar urmând a fi înlocuită de AFC Progresul 1944 Spartac, în conformitate cu prevederile ROAF referitoare la completarea locurilor vacante.

Prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 13 iulie 2023, actualul format competițional al eşalonului secund, care va debuta la data de 5 august, va fi ultimul în formula cu 20 de echipe. Liga 2 se va disputa în două faze după cum urmează:

  • prima fază a competiţiei va consta într-un sezon regular, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape.
  • a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă:

  • Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii
  • Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii

În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi câte şase meciuri pentru fiecare echipă.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7. Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor.

Comenteaza