S-a găsit vinovatul pentru înfrângerea cu Galata: Andone, luat din nou la rost de conducerea CFR-ului

S-a găsit vinovatul pentru înfrângerea cu Galata: Andone, luat din nou la rost de conducerea CFR-ului
CFR a făcut cel mai prost meci din acest sezon de Ligă, iar conducerea clubului îl pune la zid pe Andone, pe care îl consideră responsabil pentru jocul sub aşteptări.

Ioan Andone a plecat din Gruia după o remiză la Istanbul, 1-1, dar e luat la rost de oficialii clubului pentru evoluţia modestă de miercuri. După Iuliu Mureşan, şi Arpad Paszkany a trecut la atac şi acuză pregătirea de vară făcută în perioada lui Andone.

Paulo Sergio a debutat în campionat cu un succes categoric, 5-0 cu FC Braşov, dar s-a lovit apoi de aerul tare din Ligă. Galatasaray a măturat pe jos cu CFR-ul, a fost echipa mai solidă, mai precisă şi mai hotărâtă. La capitolul fizic, „ceferiştii" au cedat în repriza secundă, nu au mai avut suflu, iar turcii au controlat jocul. Conducerea din Gruia a găsit şi scuzele pentru înfrângere, considerând că unul dintre motive ar fi pregătirea lipsită de profesionalism făcută în mandatul „Fălcosului". „Cred că se poate spune că a fost cel mai slab meci de pînă acum. Noi alergăm în gol, ceea ce înseamnă că echipa nu are o pregătire fizică corespunzătoare pentru acest nivel. Şi în meciuri mai uşoare, din campionat, echipe cu pretenţii mai mici decît Galata ne-au dominat fizic. Cu jucători care nu sînt în formă fizică nu poţi vorbi de", a declarat Paszkany la Digi Sport.

Andone a părăsit CFR-ul în urma unor neînţelegeri cu Iuliu Mureşan, pe care l-a acuzat de trădare. Antrenorul a păstrat tăcerea, dar de la plecare a fost "lovit" în permanenţă de oficiali. Fără să-i pronunţe numele, Mureşan l-a scos ţap ispăşitor pe Andone pentru carenţele din jocul CFR-ului în meciul din Cupa României, cu FC Botoşani (2-0). "Sper ca noul antrenor (Paulo Sergio - n.red.) să reuşească să repare erorile din defensivă şi lipsa de organizare", spunea Mureşan.

"Fălcosul" a tăcut, dar , în mod surprinzător, după înfrângerea cu Galatasaray de miercuri seara, Paszkany a ieşit public şi a criticat pregătirea echipei. De la CFR Cluj, Paszkany era singura persoană cu care "Fălcosul" a promis că va mai colabora, însă ieşirea finanţatorului a pus capăt relaţiei de amiciţie dintre cei doi.

Andone, susţin persoane apropiate conducerii "ceferiste", mai are de încasat o sumă importantă de la CFR Cluj şi evită, cel puţin pentru moment, să intre în polemică cu Mureşan şi Paszkany până nu îşi va primi în întregime drepturile salariale.


Mureşan, sărit de la negocieri

Iuliu Mureşan nu l-a dorit nici un moment pe Andone la cârma CFR-ului şi a fost "sărit" din schemă şi la negocierile cu Andone. Paszkany l-a sunat personal pe Andone şi a negociat direct cu el contractul, sărindu-l din schemă de Mureşan, lucru care nu i-a căzut deloc bine preşedintelui din Gruia. De altfel, Mureşan
s-a plâns în mai multe rânduri patronului că echipa e slab pregătită şi că e nevoie de o schimbare pe bancă.

 

 

Comenteaza