Revenire sezațională pentru U-BT. Campioana României obține al doilea succes consecutiv în EuroCup

Revenire sezațională pentru U-BT. Campioana României obține al doilea succes consecutiv în EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația antrenată de Mihai Silvășan a întors soarta partidei cu Slask Wroclaw în ultimele secunde și a câștigat în Polonia cu 70-67.

În primele minute, partida a stat sub semnul echilibrului, în special datorită intenstității celor două defensive. În curând, situația avea să se schimbe, iar gazdele au început să ajungă mult sub panoul clujean, postura care îi favoriza, în timp ce "studenții" au ratat de multe ori din poziții favorabile. Astfel, după 10 minute, scorul era 21-15 în favoarea polonezilor.

U-BT Cluj-Napoca a început cursa de revenire pe tabelă în sfertul secund, însă jucătorii de la Slask Wroclaw nu au cedat și au păstrast același ritm bun. Chiar și așa, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să se apropie, iar la pauză diferența era de doar o singură posesie, 36-33.

"Studenții" au egalat rapid după revenirea de la vestiare, însă curând blestemul celui de-al treilea sfert avea să își facă apariția. Clujenii au căzut inexplicabil, iar ecartul dintre cele două echipe a ajuns la unul format din două cifre. Gazdele au avut un run de 11-0 pentru ca mai apoi să se stingă, în timp ce D.J. Seeley a fost "on fire" de la mare distanță, și-a ținut echipa în joc, iar cu 10 minute înainte de final scorul era 56-48 pentru Slask Wroclaw.

În cel de-al patrulea sfert, campioana României a stat la două posesii de polonezi, iar de fiecare dată când au avut șansa de a se apropia, clujenii s-au precipitat și tensiunea s-a prelungit. Totuși, în doar câteva secunde, D.J. Seeley a marcat de două ori de la distanță, iar diferența era de doar un punct cu 1:08 rămâse până la final.

Mai mult, cu 25.7 secunde înainte de încheierea partidei, Eddie a marcat și a adus U-BT Cluj-Napoca în avantaj. Bryce Jones și-a păsrat și el calmul, de la linia de libere, iar campioana României s-a impus cu 70-67 și a obținut cel de-al doilea succes în grupele EuroCup.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost D.J. Seeley (24 de puncte, 5 recuperări), fiind urmat de Andrija Stipanovic (14 puncte, 3 recuperări) și Bryce Jones (10 puncte, 8 recuperări).

Comenteaza