Revelația anului în tenisul feminin românesc vine la Winners Open. Cine e Gabriela Ruse

Revelația anului în tenisul feminin românesc vine la Winners Open. Cine e Gabriela Ruse
| Foto: digisport.ro

Jucătoarea care a impresionat în prima parte a anului va evolua la turneul WTA 250 care va începe la 1 august.

Cu două finale consecutive jucate pe zgură în această vară, Gabriela Ruse revine la Cluj într-o postură nouă. Este, acum, una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Uite ce trebuie să știi despre Gabriela.

Pentru Gabriela Ruse, tranziția de la junioare la senioare a fost una în trepte. Mulți iubitori ai tenisului au așteptat cu interes să o vadă la lucru în circuitul profesionist, atât datorită rezultatelor obținute în perioada junioratului – locul 7 în lume, semifinale la Wimbledon în 2014 la simplu, sferturi de finală la Roland Garros 2014 la dublu –   dar mai ales pentru tenisul propus. O combinație de forță, lovituri aspre, agresivitate sufocantă și mult curaj.

În ritmul ei, după un drum complicat și presărat cu accidentări care au făcut-o să se gândească inclusiv la viitorul ei în tenis, Gabriela Ruse și-a făcut, treptat, loc pe scenele importante ale tenisului. Primul semnal l-a dat în 2018, când a atras atenția întregii lumi a tenisului jucând în prime time la Wimbledon. S-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, trecând prin calificări. Iar în turul inaugural, la debutul ei într-un Grand Slam, a ajuns la un singur punct de o victorie mare cu Agnieszka Radwanska, pe Court 1. Sezonul următor reușea prima finală WTA, la dublu, în 2019, la București.

Doi ani mai târziu, Gabriela este acum campioană WTA, e singura jucătoare din România de la Simona Halep încoace care joacă finala în două turnee WTA consecutive (Hamburg, Palermo) și e singura jucătoare din istoria recentă a tenisului românesc care are o asemenea serie de victorii în circuitul WTA (12).

Drumul ei abia acum începe. Gabriela își poate construi o carieră frumoasă de aici înainte și sunt multe motive de optimism. Ascensiunea ei din această vară nu e întâmplătoare. Primul titlu al carierei, câștigat la Hamburg după șapte victorii, adică atâtea câte sunt necesare pentru a te impune într-un Grand Slam – a fost confirmat apoi repede de o nouă finală WTA, o săptămână mai târziu. Și de data asta a ajuns în finală venind din calificări. Astfel de rezultate nu apar de nicăieri. Vorbim de o jucătoare capabilă să învețe din mers, să ajusteze rapid și care, într-un timp relativ scurt, a reușit să atragă atenția restului circuitului.

STIL DE JOC

Stilul de joc al Gabrielei e o combinație foarte interesantă de agresivitate în stare pură, mult curaj și risc. Tenisul ei nu e însă doar despre forță. E și despre cum absoarbe forța venită din partea adversarelor, cât de bine și rapid își deschide terenul doar cu primele două lovituri după serviciu și ușurința cu care își pune adversarele în defensivă doar dintr-o lovitură, fără a face vreun mare efort. E acel easy power pe care foarte multe jucătoare și l-ar dori.

MOMENTUM

Este una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului în lume. Cu două finale consecutive și cu o serie de 12 victorii la rând, Gabriela trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale.

REZULTATE NOTABILE ÎN 2021

Semifinale Praga (ITF, 25K), titlu Hamburg (WTA 250), finală Palermo (WTA 250).

DE CE SĂ O URMĂREȘTI CU ATENȚIE LA WINNERS OPEN

Gabriela nu e doar în formă, ci și una dintre jucătoarele de perspectivă din circuitul WTA. În vârstă de 23 de ani, Gabriela dă senzația, prin ceea ce face pe teren, prin atitudine și prin felul în care câștigă, că e pregătită de lucruri mai mari de atât. Impresia asta a creat-o constant, în multe meciuri mari sau turnee mai mici. Ceea ce face diferența acum? Confirmările și răspunsurile primite (și pe care le-a căutat multă vreme) în ultimele săptămâni, prin rezultatele de la Hamburg și Palermo.

E o jucătoare plină de încredere, care a înțeles că are ce îi trebuie pentru a performa la un nivel înalt. Gabriela joacă și arată precum o jucătoare care a înțeles că nu mai e doar o jucătoare cu calități, ci una foarte bună, capabilă să devina chiar extraordinară. 

Prezența ei la Cluj va fi o ocazie bună de a o vedea la lucru. Va fi un bun prilej de a observa nivelul pe care Gabriela îl atinge în aceste săptămâni. Va fi o experiență extraordinară atât pentru Gabriela – de a juca într-o astfel de formă acasă, în fața propriilor suporteri, mai ales în orașul unde a debutat și a câștigat pentru România în BJK Cup – cât și pentru toți cei prezenți, care vor avea ocazia să urmărească pe viu una dintre jucătoarele care ar putea avea un cuvânt de spus în anii ce vor urma în circuitul WTA.

loading...
Comenteaza