Restart la handbal feminin: "Obiectivul nostru este un loc în primele opt"

Restart la handbal feminin:
„U" Alexandrion Cluj şi-a aflat luni primele adversare din noua stagiune a Ligii Naţionale de Handbal Feminin.

Handbalistele vor disputa primul meci oficial pe 11 septembrie, când vor întâlni, în deplasare, HCM Râmnicu Vâlcea, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul 8, cu două poziţii mai sus decât "U", care a ocupat doar locul 10 în clasament. Primul meci de pe teren propriu este programat în 18 septembrie, cu CS Măgura Cisnădie.

Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al echipei, a anunţat obiectivul pentru acest sezon. "Principala favorită la titlu va fi, în mod clar, CSM Bucureşti, formaţie care a câştigat Champions League de altfel. Consider că ne vom lupta cu SCM Craiova, Dunărea Brăila şi CSM Ploieşti pentru un loc între primele opt echipe", a afirmat Cosmin Sălăjan.

Meciul cel mai greu al sezonului, cu CSM Bucureşti, câştigătoarea ultimei ediţii de Champions League, este programat în etapa a şasea, pe teren propriu. Până atunci, clujencele vor mai juca cu HCM Râmnicu Vâlcea (d), CS Măgura Cisnădie (a), CSM Bistriţa (d), Unirea Slobozia (a) şi CSM Ploieşti (d).

"Studentele" se află în cantonament la malul Mării Negre, în staţiunea Venus, dar se vor întoarce marţi la Cluj. "Vor urma câteva zile de pauză, iar de vineri începem primele antrenamente la nivel local. În luna august participăm la un turneu de verificare.

Liga Naţională va fi foarte echilibrată, odată cu dispariţia celor de la Baia Mare, dar noi ne vom lua misiunea în serios. Primii adversari (Râmnicu Vâlcea, Cisnădie - n. red.) sunt de aceeaşi valoare cu noi sau chiar sub noi şi sperăm să ne atingem obiectivele stabilite", a precizat directorul sportiv al "U" Alexandrion, Cosmin Sălăjan.

Până în acest moment, "U" a perfectat trei achiziţii. Este vorba de ucraineanca Alla Sheiko (28 ani), de bosniaca Tamara Bokarici (26 ani) şi de românca Diana Alina Puiu (24 ani).

Sheiko joacă pentru Naţionala Ucrainei şi, de-a lungul carierei, a mai evoluat la HC Dnepreanka din ţara natală, Tomis Constanţa şi CSM Ploieşti. Este o jucătoare polivalentă, putând evolua pe orice post la linia de 9 metri.

Bokarici joacă în naţionala Bosniei şi până în acest moment a trecut pe la Steaua Roşie Belgrad (Serbia), HCM Roman şi Tomis Constanţa. Ea evoluează pe postul de pivot.

Puiu are şi ea convocări la naţionala de handbal feminin şi a îmbrăcat până acum tricoul celor de la HC Zalău şi HCM Baia Mare. Aceasta va juca la "U" Alexandrion pe postul de inter stânga.

Campionatul naţional va începe pe 11 septembrie, iar calendarul handbalistelor de la "U" arată astfel:

Etapa 1: HCM Râmnicu Vâlcea - "U" Cluj
Etapa 2: "U" Cluj - CS Măgura Cisnădie
Etapa 3: CSM Bitstriţa - "U" Cluj
Etapa 4: "U" Cluj - Unirea Slobozia
Etapa 5: CSM Ploieşti - "U" Cluj
Etapa 6: "U" Cluj - CSM Bucureşti
Etapa 7: Danubius Galaţi - "U" Cluj
Etapa 8: "U" Cluj - HC Zalău
Etapa 9: HCM Roman - "U" Cluj
Etapa 10: "U" Cluj - Dunărea Brăila
Etapa 11: SCM Craiova - "U" Cluj
Etapa 12: Corona Braşov - "U" Cluj
Etapa 13: "U" Cluj - HM Buzău

Comenteaza