Real Madrid intră în istoria UEFA Champions League

Real Madrid intră în istoria UEFA Champions League
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Spaniolii au remizat cu Bayern Munchen, scor 2-2, și s-au calificat în a patra finală din ultmii cinci ani.

Meciul de pe Santiago Bernabeu a început tare, iar bavarezii au deschis scorul repede prin Kimmich, care a trimis mingea în poartă, din apropiere. Ibericii au răspuns repede, iar în minutul 11, Karim Benzema a înscris cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Marcelo.

Bayern a continuat să atace, dar singurele șanse ale primei reprize au fost cele ale lui Lewandowski și James Rodriguez. Cristiano Ronaldo a avut și el o ocazie bună, dar Ulreich a respins în corner. Astfel, cele două echipe au intrat la cabine, la egalitate, scor 1-1.

Repriză secundă a început cu un șoc pentru elevii lui Jupp Heynckes. Spaniolii au început cu un pressing agresiv, iar la un minut de la reluare, Tolisso a trimis o minge spre propriul portar, Ulreich a fost surprins, iar Benzema a reușit dubla și a dus-o pe Real cu un pas în finală. Singura opțiune pentru bavarezi rămânea ofensiva cu toate forțele, iar germanii s-au aruncat în atac. Alaba a avut prima ocazie, dar Navas a reușit să respingă.

Tactica a dat roade, iar James a reușit să egaleze, în minutul 63, cu un șut din apropiere. Totuși, până la final, singura ocazie mare i-a aparținut lui Tolisso, iar meciul s-a terminat 2-2, 4-3 la general pentru iberici. Astfel, Real reușește calficarea în a treia finală consecutivă de UEFA Champions League și a patra din ultimii cinci ani.

Primul “11” al Realului a fost: Navas – Lucas, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modric, Kovacic (Casemiro ‘73) – Asensio (Nacho ‘88), Benzema (Bale ‘72), Ronaldo

Jupp Heynckes a început în formula: Ulreich – Kimmic, Sule, Hummels, Alaba – Tolisso (Wagner ‘74), Thiago – Muller, James (Martinez ‘84), Ribery - Lewandowski  

Comenteaza