Real Madrid în fața celei de-a treia finale consecutive de UEFA Champions League

Real Madrid în fața celei de-a treia finale consecutive de UEFA Champions League
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Spaniolii o întâlnesc pe Bayern Munchen, pe Santiago Bernabeu, după ce s-au impus în tur, scor 2-1.

Ibericii sunt în fața unei performanțe istorice în această seară. În actualul format al competiției, doar Juventus a reușit să ajungă în trei finale consecutive, între 1996 și 1998, dar italienii au reușit să câștige doar un trofeu. Totuși, Bayern poate pune stop dominației Realului în Liga Campionilor.

Chiar dacă elevii lui Zidane au reușit să o învingă pe Leganes în weekend, scor 2-1, madrilenii nu au putut să o oprească pe Barcelona din drumul spre al 25-lea titlu. În acest moment, echipa din capitala Spaniei se luptă pentru poziția secundă din La Liga, cu rivala locală, Atletico. În meciul cu Bayern, ibericii vor adopta contraatacul și vor aștepta o greșeală a germanilor. Isco și Nacho sunt incerți pentru returul semifinalelor, în timp ce Carvajal va fi indisponibil.

Zinedine Zidane crede că punctul forte al Realului este jocul colectiv. “E o semifinală, iar noi știm cât de importantă e și ce avem de făcut. Nu trebuie să ne schimbăm tactica. Trebuie să arătăm în acest meci că merităm să fim în finală. Ceea ce pot spune e că suntem o echipă, care poate realiza orice. Cheia jocului pentru noi va fi să ieșim pe teren și să ne dorim să învingem. Vom încerca să marcăm cât mai repede”, a declarat antrenorul francez.

După ce au pierdut în tur, pe teren propriu, bavarezii au de jucat doar cartea atacului. Bayern e obișuită cu jocul ofensiv, în acest sezon de Bundesliga reușind să înscrie 88 de goluri în 32 de partide. La finalul săptămânii, elevii lui Heynckes au reușit să o învingă cu 4-1 pe Frankfurt, echipă cu care se vor întâlni și în finala Cupei Germaniei. Bavarezilor le lipsesc patru jucători de marcă, Boateng, Vidal, Robben și Coman, în timp ce Neuer e accidentat de o bună perioadă de timp.

Jupp Heynckes îndeamnă la un spirit ofensiv și la concentrare din partea elevilor săi. “Voi încerca să repar greșelile din tur. Vom ataca, asta e în ADN-ul lui Bayern, noi întotdeauna ne dorim să marcăm. Trebuie să fim mai eficienți decât în tur și trebuie să fructificăm ocaziile, la fel cum au făcut-o ei. Realul știe că e meciul anului pentru ei și trebuie să evolueze foarte bine. Pentru 93 de minute, jucătorii trebuie să fie foarte concentrați”, a spus tehnicianul german.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas – Nacho, Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Ronaldo

Bayern: Ulrich – Kimmic, Hummels, Sule, Alaba – Martinez, Thiago, James – Muller, Lewandowski, Ribery

Meciul va fi transmis de Pro TV și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza