Reacția DSP Cluj, după cazurile de coronavirus de la CFR: “Nu mă interesează meciurile lor, mă interesează să nu răspândească virusul”

Reacția DSP Cluj, după cazurile de coronavirus de la CFR: “Nu mă interesează meciurile lor, mă interesează să nu răspândească virusul”
| Foto: prosport.ro

Directorul executiv adjunct de sănătate publică de la DSP Cluj, Mihai Moisescu, a oferit primele declarații din partea instituției în legătură cu focarul din interiorul clubului din Gruia.

Zilele trecute, numărul cazurilor de COVID-19 de la CFR Cluj a ajuns la 26. Totuși, după ultimele teste effectuate la finalul săptămânii, toți cei infectați au ieșit negativ și au scăpat de virus. În urma celor întâmplate, DSP Cluj a oferit o reacție, prin vocea directorului executiv adjunct de sănătate publică, Mihai Moisescu.

“Nu pot vorbi eu de ce ies unele rezultate într-un anumit mod, asta ține de laboratoare. Eu pot doar să interpretez ceea ce primesc. Pot să vă spun că după ce o să am toate datele voi încerca să închid ancheta epidemiologică.

Vă spun sincer că pe mine nu mă interesează meciurile lor. Îmi pare rău, înțeleg că au fost campioni anul trecut, dar eu sunt pus aici să am grijă de sănătatea oamenilor. Pe mine mă interesează să nu mai genereze infecție sau să răspândească virusul. A fost un test pozitiv și două teste negative. Aștept să le văd și pe ultimele. Asta ar însemna că persoanele respective nu mai transmit infecția.

Grupul echipei CFR este de 50 de oameni, nu toți au fost infectați, nu toți au fost împreună, așa că nu se poate vorbi că au fost greșite 20 de teste sau mai știu eu ce minuni. Eu spun că pe unii i-am ținut sub observație. Marele nostru fotbalist, care este acum antrenor la Cluj (n.r. Dan Petrescu) este în continuare internat din câte știu.

Ce este foarte important de știut este că decizia de a se întoarce jucătorii ține și de alți factori, nu doar de cele două teste negative. Ancheta epidemiologică vizează și dacă au intrat în contact cu alte persoane, dacă au stat izolați. Din ce am înțeles, fotbaliștii au stat 10 zile, care e aproape ca și o carantină impusă de club”, a declarat Mihai Moisescu pentru Prosport.

Comenteaza