Răzvan Burleanu: Meciurile fără spectatori, o soluţie doar pe termen scurt, nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului

Răzvan Burleanu: Meciurile fără spectatori, o soluţie doar pe termen scurt, nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului
| Foto: jurnalulph.ro

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, vineri, că organizarea meciurilor fără spectatori este doar o soluţie pe termen scurt, reprezentând o stare de urgenţă.

"În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cele din Liga I şi o parte din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective. Apoi urmează meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, fără spectatori, bineînţeles, în primă fază. Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului", a declarat Burleanu în cadrul evenimentului online ReStart Sport Summit, organizat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu.

El a aminitit şi de faptul că FRF a fost singura federaţie care a prezentat Ministerului Tineretului şi Sportului un protocol medical: "Suntem singura federaţie care a propus un protocol medical, a fost apreciat la nivel guvernamental şi ne dorim să fim un exemplu pentru alte sectoare, din alte industrii dar şi pentru alte sporturi".

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, au participat, marţi, la evenimentul online ReStart Sport Summit, organizat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu.

Comenteaza