Ratăm optimile EuroBasket | România a fost învinsă de Ungaria. Un nou record de asistență

Ratăm optimile EuroBasket | România a fost învinsă de Ungaria. Un nou record de asistență
Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă cu 71-80 de Ungaria, marți seara, la Sala Polivalentă din Cluj, în etapa a patra a Grupei C de la EuroBasket 2017.

România a avut un început de meci curajos, cu un coș de 3 puncte marcat de Vlad Moldveanu. La un moment dat conducea cu 12-6 pe tabelă, dar selecționata maghiară și-a revenit treptat, iar până la finalul primului sfert scorul a devenit 15-16.

Echipa lui Marcel Țenter a continuat să joace bine pe tot parcursul meciului. S-a apropiat la 4 puncte (34-38, 36-40, 50-54 sau 71-75) de maghiari, însă nu a reușit să întoarcă rezultatul.

Peste 9.000 spectatori

Atmosfera creată de fani a fost incendiară. Alături de jucătorii Naționalei de baschet au fost și suporterii echipei de fotbal a Universității Cluj. S-a atins un nou record de asistență la turneul găzduit de Cluj: 9.121 de spectatori s-au strâns în tribunele Sălii Polivalente, depășind astfel publicul din meciul România - Spania. Atunci au fost peste 8.000 de persoane. 

Eliminați din cursa pentru optimi

Din păcate, înfrângerea cu Ungaria, a patra de la acest European, îi scoate definitiv pe ”vulturi” din cursa pentru optimi. În celelalte trei dueluri din Grupa C, România a pierdut în fața Cehiei (68-83), Croației (58-74) și a campioanei europene Spania (50-91).

Elevii lui Țenter sunt pe ultimul loc în grupă, cu 4 puncte. Cehia, care se află pe 5, este eliminată și ea de la EuroBasket. Primele 4 clasate (Spania, Croația, Muntenegru și Ungaria) își vor face bagajele pentru Istanbul, unde se desfășoară toate meciurile din fazele eliminatorii.

Andrei Mandache, cel mai bun marcator al României

Scorurile înregistrate pe sferturi au fost 15-16, 17-22, 20-22 și 19-20. Căpitanul României, Andrei Mandache, a fost cel mai bun om de pe parchet al ”vulturilor”, cu 24 puncte marcate. S-au mai evidențiat Cătălin Baciu (12 puncte), Octavian Calotă (11 puncte) și Alexandru Olah (7 puncte).

Din echipa Ungariei, cei mai buni marcatori au fost David Vojvoda (26 puncte), Adam Hanga (25 puncte) și Rosco Allen (10 puncte).

”Am pierdut la 9 puncte, este păcat”

Selecționerul României, Marcel Țenter, este dezamăgit de rezultat, dar a lăudat efortul depus de elevii săi la Campionatul European.

”Am avut ocazii foarte bune, dar ratările se adună. Ungaria a stat în doi jucători, dar au avut talentul necesar pentru a se impune. Băieţii au muncit foarte mult astăzi. Am avut procentaje foarte slabe la aruncările libere - am pierdut la 9 puncte. Este păcat. Per total, consider că am făcut un turneu bun până acum”, a spus Țenter.

”Atâta am putut. Îmi pare rău, pentru acest public minunat, aflat aici în sală", a declarat căpitanul Naționalei, Andrei Mandache. 

În ultimul meci, ”vulturii” întâlnesc Muntenegru

Ultimul meci al României de la EuroBasket 2017 este progaramat joi seara, de la ora 20:45, contra selecționatei din Muntenegru. 

Comenteaza