Raliul Clujului 2023: 79 de echipaje din țară și străinătate vor participa

Raliul Clujului 2023: 79 de echipaje din țară și străinătate vor participa
| Foto: eurosport

Se dă startul la o nouă ediție a Campionatului Național de Raliuri “Betano” 2023, care se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie. În ceea ce se anunță a fi o nouă ediție a etapei din Munții Apuseni – anume Raliul Clujului Star Lubricants.

Ultima etapă de asfalt a sezonului național de raliuri va aduce la start un număr total de 79 de echipaje, atât din țară cât și din Bulgaria, Turcia, Italia, Estonia sau Portugalia.

Startul Festiv se va da vineri de la ora 19,30 din zona Cluj Arena, Aleea Stadionului din Cluj-Napoca.

Protagoniștii acestei lupte sunt Simone Tempestini – secondat de Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) și sibianul Sebastian Barbu – avându-l în dreapta sa pe Bogdan Iancu (Škoda Fabia Rally2 evo). Totuși, din lupta pentru supremația Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA nu-i putem uita nici pe câștigătorii ediției din 2021 – Bogdan Marișca și Sebastian Itu (Škoda Fabia R5).

Pe lista de înscrieri găsim și câteva surprize, cu Remus Cotuț la comenzile unui Citroën C3 Rally2, dar și pe Bogdan Cuzma, care va concura pentru prima oară într-o etapă a Campionatului Național de Raliuri „Betano” cu noul model de Škoda, și anume Fabia RS Rally2.

Deși matematic sunt campioni pentru al doilea sezon consecutiv la categoria automobilelor cu două roți motrice, frații Norbert și Francesca Maior (Peugeot 208 Rally4) nu vor absenta de pe probele de asfalt ale Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Iar cum obiectivul din campionat este îndeplinit, cei doi se vor concentra pe pregătirea ultimei etape din Junior ERC, acolo unde sunt lideri și își doresc să-și păstreze poziția după etapa maghiară.

După ediția mai puțin fericită din 2022, Cristi Sugár și Vlad Colceriu (Peugeot 208 R2) pornesc cu gândul unei clasări cât mai bune la două roți motrice, însă în același timp, și cu dorința victoriei în ierarhia Juniorilor și a cupei 208 R2, întrucât asta ar însemna că tinerii sportivi pot deveni campioni cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Și chiar dacă vorbim despre două echipaje foarte rapide, victoria nu este clară având în vedere că la start va fi prezent atât Marius Sîncrăianu – alături de Cosmin Diacu – dar vom avea parte și de o premieră, întrucât italienii Robert Dapra și Luca Guglielmetti (Peugeot 208 Rally4) – actualmente ocupanți ai poziției secunde în Junior ERC – se vor întrece pe asfaltul clujean.

Raliul Clujului 2023: 79 de echipaje din țară și străinătate vor participa

Nouă echipaje străine înscrise în ultima etapă de asfalt a sezonului național de raliuri

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA va avea cel mai mare număr de echipaje străine înscrise dintre toate etapele de până acum ale acestui sezon. Robert Dapra și Luca Guglielmetti (Peugeot 208 Rally4) respectiv Sandrin Tommaso și Maurizio Barone (Dacia Sandero) vor reprezenta Italia, în timp ce Celik Caglayan și Sedat Bostanci (Renault Clio Rally3) vor alerga în culorile Turciei.

Alar Hermanson și Andre Vare (BMW 2002 Ti) vor reprezenta Estonia în lupta modelelor cu pașaport istoric, în vreme ce Bulgaria aduce la start cele mai multe echipaje – 5 la număr: Miroslav Angelov cu Georgi Gadzhev (Škoda Fabia Rally2 evo), Anton Titov cu Alexander Spirov (Škoda Fabia Rally2), Ekaterina Stratieva cu Georgi Avramov (Opel Corsa Rally4), Aleksandar Tomov și Yavor Brankov respectiv Peter Yordanov și Lyubka Yordanova – ambele echipaje la bordul unor modele Renault Clio Rally5.

Mai multe detalii despre competiție, AICI.   

Comenteaza