Rašić revine în lotul lui “U” după 9 luni

Rašić revine în lotul lui “U” după 9 luni
Căpitanul “studenților” va face deplasarea împreuna cu echipa pentru meciul din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Sârbul a revenit la Cluj-Napoca în 5 ianuarie pentru a putea continua recuperarea în urma accidentări suferite la tendonul lui Achile. Jucătorul va călători alături de colegi la București pentru meciul împotriva Politehnicii Iași și ar putea intra câteva minute în teren. Partida se va juca la Arena de Baschet, deoarece parchetul nu a fost încă instalat în sala din Iași.

Aleksandar Rašić este optimist în legătură cu revenirea sa pe teren. " Recuperarea merge bine, dar este nevoie de timp pentru că este cea mai dificilă accidentare din sport. Am început cu alergări ușoare, iar acum lucrez la pregătirea fizică și, bineînțeles, la aruncări. Vom vedea cum va reacționa piciorul", a spus fundașul "studenților", pentru site-ul oficial al clubului.

Rašić laudă jocul colegilor săi și speră să fie cât mai repede pe parchet alături de ei. "Echipa este bine, băieții arată bine pe teren, luptă pentru fiecare minge, se ajută în teren, ceea ce este cel mai important lucru. Am avut câteva schimbări în lot până acum, iar eu sper să revin cât mai repede în teren. Cred că vom arăta tot mai bine pe măsură ce înaintăm în sezon", a mai menționat căpitanul formației clujene.

Echipa medicală a Universității este, la rândul său, încrezătoare în revenirea rapidă a jucătorului sârb pe teren. "Rašić a progresat foarte mult în ultima perioadă, mai mult chiar decât mă așteptam. Operația a decurs bine, tendonul arată foarte bine. El lucrează acum la pregătirea fizică, alături de specialiștii clubului nostru", a declarat Adrian Resteman, kinetoterapeutul echipei.

"Rašić a făcut, de când a venit din Serbia, antrenamente de forță, alergări, viteză, agilitate. Ne bucură faptul că nu mai resimte dureri în urma operației și a recuperării, e un lucru important care ne dă speranțe", a spus Nicolae Foalea, preparatorul fizic al "studenților".

Înaintea partidei cu Politehnica Iași, U-BT Cluj are un nou meci în FIBA Europe Cup. Clujenii vor întâlni formația belgiană Belfius Mons-Hainaut, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 20:00. Partida va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj.

Comenteaza