Puștiul de 20 de ani de la CFR Cluj care l-a impresionat pe Dan Petrescu

Puștiul de 20 de ani de la CFR Cluj care l-a impresionat pe Dan Petrescu
| Foto: Sport Pictures

CFR Cluj şi-a adus în palmares un nou titlu de campioană a României cu Dan Petrescu pe banca de antrenor. Pentru "Bursuc" este al treilea titlu consecutiv cu echipa din Gruia. Antrenorul ardelenilor a avut doi jucători care l-au impresionat la finalul acestei stagiuni.

Cuvintele de laudă ale lui Dan Perescu pentru Ciprian Deac, mijlocaș ajuns la 34 de ani, care a reușit 18 goluri și 14 pase decisive nu sunt puţine.

Dar, pe lângă alegerea așteptată a lui Deac ca favorit, antrenorul feroviarilor a venit și cu o surpriză. Chiar dacă contestă de fiecare dată regula care îl obligă să folosească doi jucători U21 la meciurile din Liga 1, Dan Petrescu spune că a rămas impresionat de mijlocașul Cătălin Itu (20 de ani).

Tânărul fotbalist a fost promovat anul trecut la prima echipă, iar în acest sezon a fost un titular obișnuit, chiar dacă, în anumite situații, era schimbat de Petrescu destul de rapid.

"Ciprian Deac s-a autodepășit. A făcut un sezon fantastic. E cel mai bun sezon al lui ca profesionist - goluri, aport pentru echipă, nu a lipsit deloc. E un sezon fantastic pentru un jucător incredibil. Eu cred că anul ăsta a făcut ceva senzațional.

Eu cred că Itu a făcut un sezon fantastic. Înainte să joace la CFR, nu juca nici la echipa a doua, nu juca nicăieri. Poate doar la copii și juniori a jucat. Anul ăsta a jucat foarte bine. În același timp, foarte multe meciuri a jucat Costache, dar pe final de sezon parcă n-a mai fost așa de bun ca la început", a spus Petrescu, la Fotbal Club, preluat de DigiSport.

Cătălin Itu a strâns în acest sezon 34 de meciuri, mijlocașul reușind 4 goluri și 3 pase decisive.

Comenteaza