Probleme financiare mari la CFR Cluj. Becali afirmă că rivalii au 20 de milioane de euro datorii

Probleme financiare mari la CFR Cluj. Becali afirmă că rivalii au 20 de milioane de euro datorii
| Foto: Profimedia

Chiar dacă astăzi CFR Cluj va sărbători în Gruia al 7-lea titlu, există multe semne de întrebare legate de situaţia financiară a clubului.

Semnale de alarmă au apărut la plecarea antrenorului Dan Petrescu, deşi fusese proaspăt numit cetăţean de onoare al Clujului. Dar modul în care şi-a recuperat Dan Petrescu banii de la CFR a ridicat încă de pe atunci semne de întrebare legate de finanțele de la CFR.

Alţi trei dintre foștii angajați ai celor de la CFR Cluj, Valeriu Bordeanu, Costin Curelea și Bogdan Aldea, toți trei din staff-ul lui Dan Petrescu, au depus memorii la Comisia de Licențiere, din cadrul Federației Române de Fotbal, pentru a-și primi restanțele.

Valeriu Bordeanu și-a exprimat dezamăgirea față de Marian Copilu la momentul plecării de la club, dar și față de ceilalți din conducerea campioanei, pentru că nu se aștepta la un astfel de tratament. ”Sunt foarte dezamăgit! Nu mă așteptam la un astfel de tratament, mai ales că am stat mai bine de trei ani la CFR Cluj. Au fost situații în care am suplinit și funcția de antrenor principal, așa cum s-a întâmplat pe finalul sezonului trecut. Am fost apropiat cu Marian Copilu. Cu el am făcut actul în numele clubului, pentru că și el ia deciziile”, a spus, dezamăgit, Bordeanu pentru digisport.ro, la despărţirea de CFR Cluj. 

Jucătorii de la CFR cluj ar fi la al treilea salariu neîncasat, conform informaţiilor Digi Sport. Se poate spune că s-a întâmplat o mică minune şi grupul a rămas atât de unit pe acest final de sezon, în ciuda problemelor cu banii.  În plus, foarte mulţi dintre fotbalişti au de luat unele bonusuri din contract, conform unor clauze legate de goluri, de prezenţe în jocuri etc, situaţie similară cu cea de anul trecut. Detalii care creează o mulţime de animozităţi la o echipă.

Este unul dintre motivele pentru care antrenorul Edi Iordănescu nu ar fi semnat nicio prelungire de contract şi sunt şanse importante ca el să nu fie antrenorul care va conduce echipa sezonul viitor. Iordănescu a cerut asigurări financiare pentru echipă şi realizarea unor transferuri pe care le consideră necesare. N-ar fi vorba de mulţi jucători, dar vrea în anumite poziţii. Neluţu Varga i-a propus "principalului" de la CFR un contract pe două sezoane, însă părţile sunt departe de a se apropia de un numitor comun.

Gigi Becali afirmă că CFR Cluj are 20 de milioane de euro datorii. Patronul FCSB-ului susţine că nu şi-ar dori să câştige titlul cu FCSB dacă în loc să aibă 10 milioane de euro în cont, ar avea 20 de milioane datorii, aşa cum ar avea CFR Cluj.

CFR Cluj va primi trofeul de campioană şi medaliile marţi, după meciul CFR Cluj-FCSB, programat să înceapă la ora 20:30.

Comenteaza