Probleme de lot pentru Daum înaintea partidei cu Muntenegru de la Cluj

Probleme de lot pentru Daum înaintea partidei cu Muntenegru de la Cluj
Au mai rămas cinci zile până la startul preliminariilor CM 2018, iar România are doi jucători indisponibili pentru meciul cu Muntenegru de duminică, 4 septembrie 2016, de pe Cluj Arena.

Fundaşul Alin Toşca (24 ani, Steaua) a acuzat probleme medicale l-a sosirea în cantonamentul de la Mogoşoaia şi a fost înlocuit de Christoph Daum cu Bogdan Vătăjelu (23 ani, CS Universitatea Craiova). Decizia selecţionerului a fost comunicată de Federaţia Română de Fotabal (FRF), marţi seara, pe site-ul oficial.

Bogdan Vătăjelu a mai jucat, între 2011 şi 2012, pentru selecţionata sub 19 ani. Acolo a adunat 4 convocări.

O altă absenţă importantă pentru disputa de la Cluj-Napoca va fi titularul din poarta naţionalei, Ciprian Tătăruşanu (30 ani). Goalkeeperul cu 39 apariţii sub "tricolor" s-a lovit la cap în meciul Fiorentinei cu Chievo, de duminică, 28 august 2016, şi a fost scos de pe teren în minutul 40. În locul său a fost chemat portarul Chiajnei, Cristi Bălgrădean (29 ani).

Jucătorul ilfovenilor a bifat o singură prezenţă la naţională. Pe 15 noiembrie 2015, Bălgrădean a evoluat în amicalul României cu Grecia, scor 3-1, din Austria.

În lotul portarilor convocaţi de Daum se mai află Costel Pantilimon (29 ani) şi Silviu Lung jr (27 ani). Dintre aceştia, Pantilimon are cele mai multe selecţii, 22.

Sosirea "tricolorilor" la Cluj-Napoca este programată pentru sâmbătă, 3 septembrie 2016. Tot în aceeaşi zi vor avea loc conferinţa de presă a lui Christoph Daum (ora 17:20) şi primul antrenament pe Cluj Arena (ora 18:00). 

Partida România-Muntenegru se joacă duminică, 4 septembrie 2016, de la ora 21:45, pe Cluj Arena. Meciul poate fi urmărit în direct la TV pe TVR.

Este prima partidă oficială directă între cele două selecționate. România și Muntenegru s-au mai aflat o dată față în față, în mai 2008. A fost un meci amical, câștigat de 'tricolori' cu 4-0, goluri marcate de Mutu, Ghionea și Dică (dublă). Pe bancă era atunci Victor Pițurcă, iar Naționala se pregătea de EURO 2008, informează Agerpres.

O brigadă din Anglia va conduce meciul de debut al Naționalei în preliminariile Mondialului 2018, conform anunțului făcut de FIFA. La centru se va afla Anthony Taylor, în vârstă de 37 de ani, purtător al ecusonului FIFA din anul 2013, ajutat la cele două tușe de Stuart Burt și Stephen Child, respectiv de al patrulea oficial Andre Marriner.

Dintre cei 30 de jucători convocați de selecționerul reprezentativei Muntenegrului, Ljubisa Tumbakovic, 26 sunt stranieri, remarcându-se printre ei Jovetic (Inter) și Savic (Atletico Madrid). Fundașul Marko Basa, aflat pe lista selecționerului, se află în perioada de recuperare după o accidentare.

Din grupa E de calificare la Cupa Mondială Rusia 2018 mai fac parte, alături de reprezentativele României și Muntenegrului, naționalele Danemarcei, Poloniei, Armeniei și Kazakhstanului.

Lotul jucătorilor români convocaţi pentru jocul din 4 septembrie 2016:

Portari: Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra), Cristian Bălgrădean (Concordia Chiajna)

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Valerică Găman (Karabükspor), Vlad Chiricheș (Napoli), Cosmin Moți (Ludogoreţ), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua București), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova).

Mijlocași: Vlad Achim (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gabriel Torje (Terek Grozny), Romario Benzar (FC Viitorul), Adrian Popa (FC Steaua București)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruña), Claudiu Keșeru (Ludogoreţ), Dorin Rotariu (Dinamo).

Comenteaza