Preşedintele „U" Mobitelco îşi „desfiinţează" propria echipă: „Unii sunt jucători de duzină!"

Preşedintele „U
Mircea Cristescu, preşedintele executiv al „U" Mobitelco, a făcut o serie de declaraţii dure la finalul înfrângerii cu SCM Craiova, de pe teren propriu, a cincea suferită de clujeni în acest campionat. Cristescu, dar şi antrenorul Niksa Bavcevic, i-au luat în colimator pe jucători, despre care primul a spus că sunt „de duzină".
">

„U" Mobitelco a pierdut pentru prima dată în istorie pe teren propriu contra Craiovei, iar a cincea înfrângere stagională i-a făcut pe preşedintele Mircea Cristescu şi pe antrenorul Niksa Bavcevic să răbufnească la adresa jucătorilor. Primul a vorbit despre incostanţa de neînţeles a pivoţilor, dar şi despre atitudinea falimentară pe care au avut-o unii dintre baschetalişti în ultimele partide. Cristescu a anunţat că jucătorii vor fi penalizaţi pentru rezultatele slabe şi, mai mult, unii dintre ei ar putea să plece în iarnă de la echipă.

„Nu sunt de acord cu faptul că există presiune pe ei, pentru că sportul de performanţă asta înseamnă. Dacă nu vor presiune, atunci să meargă la amatori! Asta este, vor fi penalizaţi clar, chiar dacă e luna decembrie. Este un handicap care se poate remonta, dar ne va costa clar dacă vom continua cu această atitudine. Din punctul meu de vedere toţi jucătorii sunt pe lista neagră, dacă e vorba de penalizări, dacă vorbim de a schimba ceva, în primul rând îi aştept pe cei care şi-ar dori poate să plece, să vină să-mi spună. Noi ştim ce avem de făcut, până acum au fost o grămadă de jocuri şi vom încerca să ne facem temele mult mai bine decât acum, pentru că nu se poate ca de la începutul campionatului pivoţii noştri să aibă asemenea fluctuaţii în joc. Din punctul meu de vedere, aceşti jucători sunt de duzină. Am crezut că aceşti jucători au tărie de caracter, mai ales că unii sunt componenţi ai echipelor naţionale", a spus oficialul fostei campioane, citat de site-ul oficial. Cristescu nu s-a ferit nici să facă mai multe nominalizări. „Nikolov este un jucător care a fost MVP în Ungaria, a dominat în Eurochallenge, iar la noi joacă când-cum. Hallik la fel, în lotul Estoniei a jucat foarte bine, deci nu cred că selecţia e problema", a spus Cristescu.

„Tirul" acuzelor a continuat, iar antrenorul Niksa Bavcevic şi-a pus şi el „la zid" elevii. „Le-am spus jucătorilor cum să evoluzeze, cum să trateze acest meci, dar nu au luat în serios partida. Nu am fost combativi, nu am jucat aşa cum trebuia. Jucătorii vor fi pedepsiţi, conducerea va decide în ce fel. Cred că în prima repriză eu am transpirat mai mult decât jucătorii. Nu este de acceptat o asemenea atitudine şi un aşa comportament, pentru că nu vorbim despre amatori, vorbim despre jucători profesionişti. Ceea ce am văzut în seara asta (joi - n.red) nu a fost o abordare profesionistă", a spus Bavcevic.

„U" Mobitelco are cinci înfrângeri în acest campionat, iar până la finalul turului „studenţii" mai au de disputat două partide extrem de dificile. Marţi, oamenii lui Bavcevic vor primi vizita liderului la zi CSM Oradea, iar în ultima etapă, programată week-end-ul viitor, se vor deplasa la Piteşti. 

„Nu sunt de acord cu faptul că există presiune pe ei, pentru că sportul de performanţă asta înseamnă. Dacă nu vor presiune, atunci să meargă la amatori!" - Mircea Cristescu, preşedinte executiv "U" Mobitelco

Comenteaza