Preşedintele FRF: “În 2019 vom vedea mult mai mulți jucători tineri români care vor ajunge la echipe bune”

Preşedintele FRF: “În 2019 vom vedea mult mai mulți jucători tineri români care vor ajunge la echipe bune”
Răzvan Burleanu | Foto: fanatik.ro

Președintele Federației Române de Fotbal e convins că turneul final european U21, din vara acestui an va fi o rampă de lansare atât pentru fotbaliștii ce vor evola în Italia și San Marino, dar și pentru restul fotbalului românesc.

La finalul conferinței de presă organizate la Cluj-Napoca, în care s-a anunțat startul înscrierilor pentru bilete la EURO 2020, președintele FRF a vorbit și despre viitorului echipei naționale și a fotbalului românesc. Răzvan Burleanu e convins că nu doar Răzvan Marin, care e aproape de Ajax, va face un pas important în carieră, ci majoritatea celor care vor evolua în vară la EURO U21. Președintele Federației consideră că turneul din Italia și San Marino va fi un nou început pentru tot fotbalul românesc.

“Așteptăm o confirmare oficială, să vedem dacă se va realiza sau nu (n.red. – transferul lui Răzvan Marin). Indiferent dacă acest transfer se va face acum sau în vară, în 2019 vom vedea mult mai mulți jucători tineri români care vor ajunge la echipe bune . Acest lucru ne va da mult mai multă încredere în ceea ce privește viitorul fotbalului românesc.

Suntem la un European după 21 de ani, nu cred că trebuie să pun presiune și să spun că vrem să câștigăm turneul. Este un lucru îmbucurător că avem atâția jucători tineri. Baza de selecție va crește în ceea ce privește jucătorii U21, cu doi astfel de fotbaliști în teren la Liga 1, din sezonul viitor. Ne dorim să avem un număr cât mai mare din actuala generație U21, în teren la EURO 2020. Sunt încrezător că de la meci acești jucători vor crește”, a declarat Răzvan Burleanu.

 

 

Comenteaza