Pregătiţi pentru Basel? Apărarea CFR-ului scârţâie înainte de play-off-ul UCL

Pregătiţi pentru Basel? Apărarea CFR-ului scârţâie înainte de play-off-ul UCL
„Feroviarii” se pregătesc de primul joc cu FC Basel, din deplasare, partidă care va avea loc mâine, pe arena elveţienilor. Ioan Andone are destule bătăi de cap, mai ales că defensiva a lăsat de dorit şi în ultima partidă de campionat.

Semieşecul din ultima etapă a campionatului (2-2), 2-2 cu CSMS Iaşi îl îngrijorează pe antrenorul „ceferiştilor". Ioan Andone a fost enervat de maniera de joc şi lipsa de atenţie a defensivei din repriza secundă a meciului cu moldovenii, dar se aşteaptă ca lucrurile să se corecteze în duelul cu elveţienii.
Vineri, CFR a primit vizita codaşei Ligii 1, CSMS Iaşi, un adversar net inferior, cel puţin pe hârtie. Iar prima repriză a confirmat acest lucru, ieşenii reuşind contraperformanţa de a nu trece mijlocul terenului decât cu câteva mingi „bubuite". Cadu a înscris din penalty, dar în partea a doua, formaţia lui Andone s-a retras inexplicabil, iar oaspeţii au profitat de fiecare şansă şi au marcat de două ori în poarta lui Felguerias. Hora a restabilit egalitatea, dar CFR nu a mai avut puterea de a se desprinde pe tabelă.

Nu doar remiza, considerată de Andone un veritabil eşec, l-a nemulţumit pe tehnician, cât atitudinea formaţiei sale din a doua repriză şi lipsa de concentrare arătată în apărare. „În prima repriză Iaşiul nu a ieşit din terenul propriu, am controlat, am dominat la toate capitolele, i-am supus unei presiuni fantastice. În partea secundă nu a mai funcţionat nimic, ne-am retras nepermis de mult, am făcut pasul înapoi şi am păţit ce-am păţit. Am luat două goluri pe două greşeli mari făcute în apărare şi asta mă îngrijorează cel mai mult. Am făcut multe gafe, asta e problema! Aştept altceva la Basel, trebuie să corectăm mult în joc", a explicat „Fălcosul".

CFR Cluj este va ajunge astăzi în Elveţia, iar de la ora 19:30 va susţine antrenamentul oficial pe „St. Jakob-Park", arena unde FC Basel susţine partidele de pe teren propriu.

Cu excepţia lui Ciprian Deac, care este accidentat, CFR Cluj nu se confruntă cu probleme de efectiv. Ioan Hora, marcatorul ultimului gol din campionat, nu a fost inclus pe lista trimisă la UEFA, astfel că nu are drept de joc în dubla manşă cu elveţienii.

„Suntem la acelaşi nivel"

În drumul spre play-off-ul Ligii Campionilor, Basel a trecut de campioana Norvegiei, Molde, după două meciuri, o victorie în deplasare cu 1-0 şi o remiză, scor 1-1, în Elveţia. Antrenorul Heiko Vogel se aşteaptă ca dubla cu CFR Cluj să fie infinit mai dificilă, considerând formaţia lui Andone un adeversar „mult mai puternic". „CFR este o veche cunoştinţă a noastră. Din acea echipă au mai rămas câţiva jucători, dar au făcut câteva transferuri importante. E foarte clar că nu trebuie să subestimăm campioana României. Ei vin dintr-un campionat care se află la acelaşi nivel cu al nostru şi ştim la ce să ne aşteptăm. Am depăşit-o pe Molde, dar aceste meciuri cu CFR vor fi mult mai dificile. CFR este o echipă mai puternică", a anunţat antrenorul pe site-ul oficial al clubului.

Streller e golgheter în Elveţia

După plecările lui Shakiri (la Bayern Munchen) şi Kharja (Vfl Stuttgart), principala armă a echipei elveţiene a rămas atacul. Basel are oameni cu multă exprienţă în ofensivă, având un cuplu de atacanţi foarte eficient, format din Streller (31 de ani) şi Frei (33 de ani). Primul este şi golgheterul campionatului elveţian, marcând 4 goluri în 6 partide. Frei a punctat de două ori în trei meciuri. După şase etape scurse în Superligă, FC Basel ocupă locul secund în clasament, cu 12 puncte, fiind devansată de Sion, care are 16 puncte.

 

 

Comenteaza