Poveste de succes la CFR Cluj: ameninţată cu dispariţia acum 10 ani, pe locul 180 în lume în 2012 VIDEO

Poveste de succes la CFR Cluj: ameninţată cu dispariţia acum 10 ani, pe locul 180 în lume în 2012 VIDEO
Poveste de succes la Cluj. În urmă cu 10 ani, echipa era ameninţată cu dispariţia, din cauza problemelor financiare, iar acum ocupă locul 180 în lume, înaintea unor grupări de mare tradiţie, precum Napoli, Dinamo Moscova sau Fankfurt. Este vorba, desigur, despre CFR, club care are în palmaresul recent două titluri naţionale şi trei cupe ale României.

 

Destinul clubului CFR s-a schimbat în urmă cu 10 ani. În 2002, clubul mai avea un singur rând de echipament şi doar câteva mingi. A fost preluat de omul de afaceri Paszkany Arpad, care a întors gruparea feroviară cu faţa spre performanţă. În 2004, CFR promova în Liga I, în 2008 câştiga primul titlu de campioană, iar în 2010, pe al doilea.

 

În palmaresul clujenilor au intrat o victorie cu AS Roma, pe Olimpico, şi un egal cu clubul miliardarului Roman Abramovici, Chelsea. Toate aceste rezultate au dus gruparea din Gruia pe locul 180 în lume, potrivit unei statistici pe ultimii 10 ani realizată de Institutul de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

"Sunt obişnuit cu locul 1, locul 180 în lume nu mă interesează, cred că e puţin şi chiar nu mă încântă acest lucru. Ce e important pentru mine este că suntem pe locul 1 în ultimii 10 ani, chiar cu Divizia C, avem cele mai multe trofee în ultimii 7 ani sigur, dar şi în ultimii 10 ani dacă le adunăm, cred, şi asta este cel mai important. Locul 180 în lume nu are prea mare semnificaţie pentru mine", spune preşedintele clubului, Iuliu Mureşan.

În clasamentul mondial, CFR a întrecut cluburi din campionate europene puternice. Clujenii sunt şi campioni ai provinciei în ierarhia IFFHS, fiind depăşiţi doar de bucureştenele Steaua, Dinamo şi Rapid.

 

Reporter: Septimiu Fantea
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza