Pop Puşcaş: Nu am restricţionat accesul galeriei oaspete. Trebuie făcută distincţia între galerie şi simpatizanţi

Pop Puşcaş: Nu am restricţionat accesul galeriei oaspete. Trebuie făcută distincţia între galerie şi simpatizanţi
Galeria organizată a lui Dinamo ar fi trebuit să stabilească cu câteva zile înainte de meciul de ieri seară cu reprezentanţii clubului de fotbal CFR Cluj condiţiile de acces în peluza rezervată echipei oaspete, conform susţine Teodor Pop Puşcaş, administratorul firmei PP Protect, care asigură ordinea în interiorul stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”.
„În spaţiul destinat galeriei oaspete, în conformitate cu dispoziţiile scrise ale Ligii Profesioniste de Fotbal se oferă acces galeriei organizate a echipei vizitatoare. Trebuie precizat cine reprezintă galeria, cine se prezintă pentru cumpărarea biletelor. În mod normal se întocmesc tabele nominale cu cei care fac parte din galeria organizată, urmând ca aceştia să poată fi identificaţi. De asemenea se face predarea către şeful galeriei oaspete, către persoana care îşi asumă responsabilitatea pentru folosirea spaţiului respectiv”, a precizat Pop Puşcaş.

Administratorul PP Protect a specificat că aspectele menţionate mai sus trebuiau lămurite cu câteva zile înainte de meci. „Cu 48 de ore înainte de meci pe adresa clubului de fotbal CFR au sosit două solicitări de bilete din partea galeriei lui Dinamo, însă nesemnate şi neştampilate, una pentru 1.150 de locuri şi una pentrru 400 de locuri, cifră totală care depăşea cota de 5% din capacitatea stadionului alocată echipei oaspete", a specificat Pop Puşcaş.

"În acest condiţii s-a luat decizia permiterii accesului în peluza rezervată echipei oaspete doar a celor care au buletin de Bucureşti sau de Ilfov. Galeria echipei Dinamo este alcătuită cu preponderenţă din suporteri din Bucureşti. Practic am vrut să le asigurăm cele 1.150 de locuri, nu aveam de unde să ştim că vin 50 (din Bucureşti, n. red.). Trebuie făcută distincţia între galeria efectivă şi simpatizanţi. Nu am restricţionat în niciun fel accesul galeriei echipei oaspete”, a adăugat Pop Puşcaş.

Casieriile stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" au fost închise de la ora 19:00, întrucât în zona arenei se aflau inclusiv persoane sub influenţa alcoolului, fără bilete şi care nu făceau parte din galeria adversă. „Regulamentele permit organizatorului să închidă casele de bilete cu 2 ore înainte de meci. Pe timp de pace nu se iau astfel de măsuri”, a punctat Pop Puşcaş.

"De ce nu vorbim şi de cei 15.000 de oameni care au fost pe stadion, care au venit, într-o atmosferă super-decentă, unii dintre ei cu copii, la un meci de calitate, cu miză?", a adăugat administratorul PP Protect.

Vezi ce spun reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, ai clubului de fotbal CFR Cluj şi ai suporterilor dinamovişti.

Comenteaza