Planul B pentru „U" Cluj. Doar o „minune" mai poate salva vechea echipă

Planul B pentru „U
Primarul Clujului a anunţat că a luat o decizie vitală pentru brandul Universitatea Cluj.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, joi, la postul de radio REALITATEA FM Cluj, că miercuri a primit de la administratorul judiciar al clubului de fotbal Universitatea Cluj, Marieta Anastasescu, o adresă, prin care aceasta îl informa că până la acel moment nu a reuşit să înscrie echipa în Liga a III-a şi că doar o minune mai poate face ca acest lucru să se întâmple.

Boc a spus că, în aceste condiţii, primăria a depus la judecătorie actele pentru înfiinţarea de către municipalitate alături de universităţile din oraş a asociaţiei care va prelua brandul „U" Cluj şi palmaresul echipei. Paşii următori după obţinerea deciziei judecătoreşti sunt avizul Ministerului Sportului iar apoi înscrierea, cel mai probabil, în Liga a IV-a.

Reamintim că municipalitatea a notificat conducerea Universităţii Cluj, în urmă cu două săptămâni, să se înscrie într-o competiţie oficială până în 20 iulie, iar la expirarea termenului, miercuri, a primit răspunsul că echipa nu a putut fi înscrisă.

Astfel, primăria a trecut la „planul B", înfiinţarea asociaţiei care să ducă mai departe brandul „U" Cluj. Asociaţia nou înfiinţată îl va coopta pe Ioan Ovidiu Sabău pe postul de director sportiv. Fostul internaţional, care tocmai a refuzat o colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, se va ocupa apoi de angajarea unui staff tehnic, cu ajutorul căruia va alcătui un lot care va avea ca obiectiv imediat promovarea.

Finanţarea echipei va veni din partea membrilor fondatori ai asociaţiei. Mi exact, a primăriei clujene, care va asigura în următoarea perioadă majoritatea fondurilor necesare demarării proiectului.

Apoi, firmele importante din oraş şi din regiune vor putea deveni membri asociaţi ai Universităţii Cluj, investind în echipă. La rândul lor, fostele glorii, pe umerii cărora „U" şi-a clădit istoria de aproape 100 de ani, vor deveni membri de onoare.

Dacă totul va decurge bine, „U" Cluj are sanşe, ca la centenarul său, în 2019, prin trei promovări succesive, să ajungă din nou în Liga I a fotbalului românesc.

Comenteaza