Piloţii clujeni se tem de vreme şi de nisipul de iarna trecută la Raliul Clujului

Piloţii clujeni se tem de vreme şi de nisipul de iarna trecută la Raliul Clujului
Piloţii clujeni înscrişi la Raliul Clujului ce începe mâine nu se tem doar de condiţiile atmosferice, deoarece au fost prognozate descărcări electrice şi furtuni puternice, dar şi de nisipul care a rămas pe carosabil încă de iarna trecută.

"Avem doar două semne de întrebare. Unul se referă la vreme: se pare că vom avea parte de descărcări electrice şi averse de ploaie precum cea de miercuri şi acest lucru va influenţa cu certitudine evoluţia fiecărui concurent. Al doilea se referă la faptul că Raliul Târgu Mureş a fost doar un mini-raliu şi nu ne-a dat certitudinea că putem termină o cursă normală întreagă fără probleme tehnice. Am muncit pentru asta, dar nu vrem să zicem prea multe până nu vom trece linia de sosire. Putem însă să-i asigurăm pe fanii noştri că vom da tot ce putem", spune Marco Tempestini.


Şi câştigătorul ediţiei de anul trecut a Raliului Clujului, Bogdan Marişca, se teme de vreme, dar şi de nisipul rămas pe carosabul după deszăpezirile din iarnă: "Din punctul meu de vedere Raliul Clujului se desfăşoară pe unul dintre cele mai dificile trasee din ţara. Atât din perspectivă calităţii asfaltului, cât şi datorită nisipului rămas pe suprafaţa drumului de iarnă trecută". "Se anunţa încălzirea vremii şi averse de ploaie, probele sunt la zeci de kilometri de oraş, astfel că ne expunem din nou riscului de a alege prost cauciucurile. Asta e, sunt aceleaşi condiţii pentru toţi concurenţii, sperăm să facem o cursă bună şi să reuşim un rezultat bun", a declarat Marişca în conferinţa de presă de astăzi, înaintea raliului care începe mâine dimineaţă.

"Îmi doresc să nu mai plouă, îmi doresc să pilotez din nou cu plăcere, în condiţii normale, fără evenimente neplăcute", spune şi Danny Ungur după experienţa de la Raliul Târgu Mureş, scurtat din pricina ninsorilor, în luna mai.

De altfel, şi Florin Tincescu şi copilotul Dan Haţigan au avut de suferit din pricina ninsorilor din Târgu Mureş şi a pierdut astfel locul III în clasament la o diferenţă de doar patru zecimi de secundă. „Târgu Mureş a fost un raliu care s-a terminat prea devreme datorită zăpezii neaşteptate . Ne am terminat , dar suntem trişti am pierdul locul 3 la Dacia, din cauza ploii", a declarat Tincescu.

Raliul Clujului începe mâine dimineaţă la ora 10.

Comenteaza